Zapečené cestoviny s údeným mäsom

Obľúbené klasické jedlo, ktorému sa nedá odolať. Cestoviny s údeným mäsom a cibuľou, pečené v rúre pod ochutenou vajíčkovou vrstvou, lákajú svojou vôňou aj…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
450 g údených rebier (alebo iného údeného mäsa)
1 cibuľa
olej
400 g cestovín
5 vajec
100 ml mlieka
muškátový oriešok
soľ
mletý čierny korenie
tuk na vymazanie formy
Postup varenia podľa receptu
Mäso pripravíme v tlakovom hrnci po dobu 60 minút. Vodou môžeme použiť na polievku, alebo v nej uvariť cestoviny.
Predhrejte rúru na 200 °C.
Cibuľu nasekáme na malé kúsky a osmažíme na oleji.
Mäso z rebier oddelíme a nakrájame na kúsky.
Uvarené cestoviny scedíme a zmiešame s mäsom a cibuľou. Potom zmes vložíme do plytkého zapekacieho riadu vymasteného tukom a dáme ju na 10 minút do rúry.
Na konci zmiešame vajcia s mliekom, osolíme, okoreníme a pridáme štipku muškátového orieška. Zmes nalejeme na cestoviny a pečieme ešte 15-20 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené cestoviny s údeným mäsom
Zapečené cestoviny s údeným mäsom sú obľúbeným jedlom, ktoré spája chuť údeného mäsa a jemných cestovín. Tento recept je ideálny pre rodinné obedy či večere, keď potrebujete rýchlo a chutne zasýtiť. Cestoviny sa zvyčajne kombinujú s lahodnou smotanovou omáčkou, syrom a zeleninou, čo vytvára skvelú harmóniu chutí. Po zapečení povrch zlatie a vytvorí chrumkavú krustu, čo z tejto lahôdky robí vynikajúcu voľbu pre každú príležitosť.