Žemlovka

Žemlovka
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vianočku nakrájame na plátky, jablká ošúpeme a nakrájame na tenké kúsky. Tvaroh zmiešame so smotanou, pridáme jablká a osladíme podľa potreby. Maslo...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 jablká
100 g masla
1 menšia vianočka
250 ml smotany na šľahanie
250 g tvarohu
2 vajcia
5 lyžíc cukru
mletá škorica

Postup varenia podľa receptu

Vianočku si nakrájame na plátky a jablká najprv olúpeme a potom na tenké plátky nakrájame.

Tvaroh zmiešame so smotanou a jablkami a osladíme podľa potreby. Rozpustíme maslo.

Misku potrieme maslom, na dno položíme vianočku, ktorú pokvapkáme tretinou masla. Potom na ňu nanesieme tvarohovú zmes a jablká a posypeme škoricou.

Vrstvíme trikrát, pričom posledná vrstva je vianočka. Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C asi 40 minút. Na dno rúry umiestnime pekáč s vodou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Žemlovka

Žemľovka je tradičný český dezert, ktorý sa pripravuje z rožkov, jabĺk a tvarohu. Tento lahodný pokrm je obľúbený najmä v chladnejších mesiacoch, keď zahreje a poteší chuťové poháriky. Žemľovka sa zvyčajne pečie do zlata a často sa podáva posypaná cukrom a škoricou. Môže byť tiež ozdobená vanilkovou omáčkou alebo kyslou smotanou. Je to skvelá voľba na využitie zvyšného pečiva a dodáva mu nový rozmer chutí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (24 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pre deti
Tag: obed, bežný deň, večera, česká, ľahký, pečenie, jesenné, sladké jedlá, žemlovky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Žemlovka.

Pridať komentár