Bramborové noky s petržlenom

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a ešte teplé ich prepasírujeme. Potom pridáme múku, vajce, petržlen a soľ. Spracujeme cesto a urobíme z neho...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg zemiakov
250 g hladkej múky
1 vajce
soľ
hrst nasekanej petržlenovej vňate
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich olúpeme a ešte teplé rozmačkáme.
Primiešame múku, vajcia, petržlen a soľ.
Uhnietame cesto, z ktorého vytvoríme valčeky veľkosti ukazováčku a pomocou noža ich nakrájame na kúsky dlhé približne 2 cm (alebo noky formujeme pomocou dvoch lyžíc).
V hrnci privedieme k varu slanú vodu, pridáme noky a varíme ich, až sa vzniesu na povrch.
Hotové noky vyberieme dierkovanou naberačkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bramborové noky s petržlenom
Bramborové noky s petržlenom sú delikátne jedlo, ktoré poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Tieto mäkké a nadýchane noky sa vyrábajú z zemiakového cesta, ktoré je ochutené čerstvým petržlenom. Podávajú sa zvyčajne s maslom a bylinkami alebo v lahodnej omáčke. Ich príprava je jednoduchá a rýchla, čo ich robí ideálnou voľbou pre rodinné večere. Bramborové noky s petržlenom môžu byť tiež skvelým pohostením pre hostí, ktorí ocenia tradičné a chutné jedlá.