Bramborové noky s petržlenom

Bramborové noky s petržlenom
Doba prípravy: 45 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a ešte teplé ich prepasírujeme. Potom pridáme múku, vajce, petržlen a soľ. Spracujeme cesto a urobíme z neho...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg zemiakov
250 g hladkej múky
1 vajce
soľ
hrst nasekanej petržlenovej vňate

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich olúpeme a ešte teplé rozmačkáme.

Primiešame múku, vajcia, petržlen a soľ.

Uhnietame cesto, z ktorého vytvoríme valčeky veľkosti ukazováčku a pomocou noža ich nakrájame na kúsky dlhé približne 2 cm (alebo noky formujeme pomocou dvoch lyžíc).

V hrnci privedieme k varu slanú vodu, pridáme noky a varíme ich, až sa vzniesu na povrch.

Hotové noky vyberieme dierkovanou naberačkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bramborové noky s petržlenom

Bramborové noky s petržlenom sú delikátne jedlo, ktoré poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Tieto mäkké a nadýchane noky sa vyrábajú z zemiakového cesta, ktoré je ochutené čerstvým petržlenom. Podávajú sa zvyčajne s maslom a bylinkami alebo v lahodnej omáčke. Ich príprava je jednoduchá a rýchla, čo ich robí ideálnou voľbou pre rodinné večere. Bramborové noky s petržlenom môžu byť tiež skvelým pohostením pre hostí, ktorí ocenia tradičné a chutné jedlá.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (46 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Tag: varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, prílohy, zemiakové, bylinky, vegetarianské, halušky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bramborové noky s petržlenom.

Pridať komentár