Pečené zemiaky so slaninou

Do hlbokého plechu nalejeme asi 4 polievkové lyžice oleja a rozotrieme ho po dne. Potom umyjeme celé zemiaky a pozdĺžne ich rozkrojíme. Následne ich položíme na plech a na ne...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
zemiaky
slanina na prúžky
trocha oleja na plech
Americké zemiaky
troška bazalky
soľ
aníz
červená mletá paprika
biele kapusta
Postup varenia podľa receptu
Na hlboký plech nalejeme približne štyri lyžice oleja a rozložíme ho po celej ploche. Potom dôkladne umyjeme zemiaky a prekrojíme ich pozdĺžne, presne ich položíme na plech. Osolíme ich, ale dávame pozor, aby to nebolo príliš, pretože kapusta a slanina sú už dosť slané. Pridáme papriku a aníz namiesto kmínu a dáme plech do rúry na strednú pozíciu. Po štyridsiatich minútach pridáme na zemiaky prúžky slaniny a necháme ich dopiecť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené zemiaky so slaninou
Pečené zemiaky so slaninou sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka dobrého jedla. Zemiaky sú starostlivo nakrájané na mesiačiky, následne obalené chrumkavou slaninou a pečené do zlatista. Tento pokrm vyniká svojou kombináciou chutí - slanina dodáva zemiakom nasládle, údené tóny, zatiaľ čo zlatisté zemiaky sú mäkké a voňavé. Ideálne sa podávajú ako príloha k mäsu alebo ako samostatné jedlo. Pečené zemiaky so slaninou predstavujú jednoduchú, ale neodolateľnú pochúťku pre každú príležitosť.