Zeleninová príloha k mäsu

Zeleninu umyjeme a pripravíme. Kapustu varíme v otvorenom hrnci asi 5 minút, potom vodu scedíme. Cibuľu nakrájame na jemno a pórov na polkolieska a obe…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 tácky čerstvej polievkovej zeleniny
1 lyžica oleja
kúsok masla
2 polievkové lyžice šľahačky
šťava z polovice citróna
soľ
korenie
2 kávové lyžičky cukru
Postup varenia podľa receptu
Zeleninu očistíme. Kapustu krátko povaríme v otvorenom hrnci asi 5 minút a vodu scedíme. Cibuľu nakrájame na malé kusy, pór na kolieska a obe ingrediencie osmažíme na vyššej panvici s olejom a maslom. Zvyšok zeleniny, okrem cesnaku, povaríme celé do polomäkka, potom ich pokrájame na väčšie kusy spolu s kapustou a pridáme do panvice. Všetko dobre premiešame a ešte restujeme približne 5 minút.
Do panvice pridáme lisovaný cesnak, osolíme a okoreníme. Potom zakvapneme citrónovou šťavou a dochutíme cukrom. Na koniec vmiešame smotanu a ihneď zložíme z platne.
Servírujeme ako prílohu k mäsovým jedlám pripraveným počas krátkej doby. Skvele chutí tiež s volským okom alebo so strateným vajcom, ktoré dávame na zeleninu a jemne protrhneme, aby žĺtok prenikol k zelenine.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zeleninová príloha k mäsu
Zeleninová príloha k mäsu je skvelým spôsobom, ako obohatiť každé jedlo o zdravé živiny a farebnosť. Môže zahŕňať širokú škálu čerstvej zeleniny, ako sú mrkva, brokolica, cuketa alebo paprika, ktoré sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby – grilovaním, pečením či dusením. Takéto prílohy dodávajú nielen chuť, ale aj vitamíny a vlákninu, ktorá je dôležitá pre tráviaci systém. Zeleninové zmesi môžu byť skvelým doplnkom akéhokoľvek mäsa, nech už ide o kuracie, hovädzie alebo bravčové.