Houbové knedlíky

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kusy, potom ju osmažíme na jednej tretine masti. Pridáme na kocky nakrájanú veku a všetko spoločne osmažíme. V mlieku rozmixujeme vajce.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g čerstvých húb alebo žampiňónov (môžno nahradiť sušenými hubami)
3 lyžice sadla
1 menšia cibuľa
50 g slaniny
1 lyžica strúhanky
2 lyžice hrubej múky
350 g veky
2,5 dl mlieka
1 vajce
mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Olúpanú cibuľu nasekáme na malé kusy a opražíme ju na tretine sadla, potom pridáme na kocky pokrájanú veku a všetko spoločne osmažíme.
V mlieku rozšľaháme vajcia, osolíme, nalejeme na vychladnutú osmaženú žemľu a krátko necháme odležať. Potom primiešame preosiatu múku, strúhanú žemľu a mletý korenie.
Omyté huby nakrájame na malé plátky, osmažíme na kockách slaniny, necháme vychladnúť a primiešame do cesta, z ktorého formujeme malé guľaté knedlíky.
Varíme ich v osolenej vode po dobu približne 10 minút. Pred servírovaním knedlíky rozpůlíme a polijeme rozpusteným sadlom. Môžu slúžiť ako príloha k omáčkam alebo ako samostatné jedlo.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Houbové knedlíky
Hubové knedlíky sú tradičné české jedlo, ktoré poteší každého milovníka húb. Vyrábajú sa z cesta, ktoré obsahuje vareného zemiaka, múku a sušené alebo čerstvé huby. Knedlíky sa zvyčajne varia vo vode a podávajú sa ako príloha k mäsovým pokrmom alebo ako samostatné jedlo s omáčkou. Ich jemná chuť a vôňa lesných húb robia z hubových knedlíkov obľúbenú špecialitu, ktorá osloví nielen gurmánov, ale aj každého, kto si chce vychutnať to najlepšie z českej kuchyne.