Pečené zemiaky so zeleninou ako príloha

Uvaríme zemiaky aj so šupkou a necháme ich vychladnúť, ideálne cez noc. Potom ich olúpeme, nakrájame na hrubšie plátky a premiešame s údenou paprikou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g zemiakov
údená paprika
morská hrubá soľ
olej
1 sáčok mrazených zelenín
Postup varenia podľa receptu
Uvaríme zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť, ideálne deň vopred. Potom ich olúpeme, nakrájame na hrubšie plátky a premiešame s údenou paprikou, soľou a niekoľkými kvapkami olivového oleja.
Upravené zemiaky vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme, alebo ich dáme na program "gril", kým nezískajú zlatistú farbu.
Pred koncom pečenia posypeme zemiaky mrazenou zeleninou, dobre premiešame a pečieme ešte asi 3-4 minúty. Podávame k mäsu alebo ako samostatný pokrm.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené zemiaky so zeleninou ako príloha
Pečené zemiaky so zeleninou sú vynikajúca a zdravá príloha, ktorú si môžete vychutnať k mnohým jedlám. Tento jednoduchý recept spája chuť chrumkavých zemiakov s pestrou zmesou obľúbenej zeleniny, ako sú papriky, cukety alebo mrkva. Pri pečení sa zemiaky krásne zlatistia a zelenina zostáva chrumkavá, čo vytvára dokonalý kontrast textúr. Okořeněné bylinkami a olivovým olejom tvoria ideálny doplnok k mäsu či rybám, a pritom dodávajú tanieru farebnosť a výživové hodnoty. Vyskúšajte tento zdravý pokrm plný chuti a energie!