Zemiakovo-karfiolová kaša

Zemiakovo-karfiolová kaša
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zemiaky nakrájame na menšie kusy, zalejeme ich vodou tak, aby boli ponorené a osolíme. Na zemiaky pridáme ružičky karfiolu a varíme, kým všetko nezmäkne. Ak…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

600 g ošúpaných zemiakov
600 g karfiolu
40 g masla
soľ
Podľa chuti možno pridať
smotana na varenie (väčšinou nie je potrebná)
cesnak
muškátový kvet
petžlen, medvedí cesnak
parmezán alebo iný syr podľa chuti
anglická slanina alebo sušená šunka

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky nakrájame na menšie kúsky, zalejeme ich vodou tak, aby boli tesne ponorené, a osolíme. Rúžičky karfiólu umiestnime na zemiaky a varíme, kým sa všetko nezmäkne. Môžeme pridať aj rozmačkaný strúčik cesnaku alebo štipku muškátového kvetu. Po uvarení scedíme, pridáme maslo a pomocou šťuchadla alebo šľahača vytvoríme hladkú kašu. Nie je potrebné pridávať smotanu alebo mlieko, pretože karfiól má dostatok vody. Ak ich predsa chceme pridať, urobíme to až po vyšľahaní, aby sme sa vyhli príliš tekutej konzistencii. Pre obmenu kaše môžeme pridať nastrúhaný syr podľa chuti, čerstvé bylinky alebo opečenú slaninu na kúsky.

Pred servírovaním môžeme pokropiť maslom a posypať bylinkami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakovo-karfiolová kaša

Bramborovo-květáková kaša je chutné a zdravé jedlo, ktoré spája jemnú chuť zemiakov a krehkosť karfiolu. Táto kaša je obľúbená pre svoju krémovú štruktúru a výživové benefity, keďže karfiol je bohatý na vitamíny a minerály. Príprava je jednoduchá – stačí uvariť zemiaky a karfiol, potom ich rozmixovať s maslom, soľou a korením. Môže sa podávať ako príloha k mäsu alebo ako samostatné jedlo. Je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a zdravšie, zatiaľ čo si pochutnávajú na obľúbenej klasike.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Tag: Zelenina, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezlepkové, prílohy, zemiakové, letné recepty, jesenné, zeleninové prílohy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakovo-karfiolová kaša.

Pridať komentár