Červený olej

Červený olej
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Tento olej sa dá použiť na zvýraznenie jedál ako stolné korenie.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 lyžičky mletá sladká paprika
2 lyžičky chilli
2 dl olej podľa chuti

Postup varenia podľa receptu

V hrnci si rozehrievame olej, ku ktorému pridáme chilli korenie a necháme spenené. Musíme si dávať pozor, aby sa nám nezačalo variť, inak olej zhorkne. Potom, čo nám olej spenil, zložíme z platne a vmiešame červenú papriku.

Olej necháme asi 10 minút odstáť a potom cez to najjemnejšie sitko, ktoré doma nájdeme, necháme precediť. Takto opakujeme, kým nie je olej čistý.

Počítajte s tým, že tento červený olej je dosť ostrý..

Čo ste ešte nevedeli o recepte Červený olej

Červený olej je tradičný pokrm obľúbený v mnohých afrických krajinách, najmä v Nigérii. Jeho základom je palmový olej, ktorý dodáva charakteristickú farbu a chuť. Červený olej sa často používa ako základ pre omáčky, do ktorých sa pridávajú rôzne ingrediencie, ako sú ryby, mäso alebo zelenina. V kombinácii s ryžou alebo jamom tvorí výdatné a výživné jedlo. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj bohatý na živiny, čo ho robí populárnym medzi miestnymi obyvateľmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Štítky: hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Červený olej.

Pridať komentár