Čučoriedkový rozvar s Gorgonzolou

Čučoriedkový rozvar s Gorgonzolou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Čučoriedky zahrejeme, kým sa nerozvaria, potom pridáme vločky a necháme asi 8 minút na teple, aby zmes zhustla. Ochuťte a pridajte nakrájaný syr.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g čučoriedok vo vlastnej šťave alebo mrazených (v lete čerstvých)
100 g instantných kukuričných vločiek
chilli, škorica, cukor podľa chuti
20 g gorgonzoly

Postup varenia podľa receptu

Čučoriedky varíme, kým nezmäknú a nebudú mať tekutejšiu konzistenciu. Potom pridáme vločky a necháme zmes odpočívať na teple približne 8 minút, aby zhusla. Okořeníme ju, primiešame na kusy nakrájaný alebo jemne nastrúhaný syr a počkáme, až sa chute dobre prepoja. Na povrchu ozdobíme guľkami zo syra.

Vynikajúca chuťovka alebo sladké zakončenie jedla. Ja som ho servírovala po polievke ako hlavné jedlo.

Mala som ten recept v ustrihnutých papieroch už množstvo rokov.

V pôvodnom recepte bola použitá Niva, ale ja som ju vymenila za Gorgonzolu, ktorá podľa môjho názoru chutí lepšie.

Určite by korenie a syr nemali dominovať nad chuťou čučoriedok, mali by ju iba jemne podčiarkovať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Čučoriedkový rozvar s Gorgonzolou

Čučoriedkový preliv s Gorgonzolou je delikátna kombinácia sladkých a slaných chutí. Jemné čučoriedky sú varené do intenzívneho prelivu, ktorý zachováva ich prirodzenú sladkosť a bohatú farbu. Až tento preliv spojíte s krémovou a výraznou Gorgonzolou, vznikne jedinečný gastronomický zážitok. Táto neobvyklá zmes sa skvele hodí ako dip k syrom, či ako súčasť dezertov. Perfektne doplní chuťové nuansy rôznych jedál a poteší každého milovníka netradičných chutí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Predjedlo
Tag: varenie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, múčniky, letné recepty, jesenné, predjedlá, lesné ovocie, dezerty, zákusky, poháre

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Čučoriedkový rozvar s Gorgonzolou.

Pridať komentár