Čučoriedkový rozvar s Gorgonzolou

Čučoriedky zahrejeme, kým sa nerozvaria, potom pridáme vločky a necháme asi 8 minút na teple, aby zmes zhustla. Ochuťte a pridajte nakrájaný syr.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g čučoriedok vo vlastnej šťave alebo mrazených (v lete čerstvých)
100 g instantných kukuričných vločiek
chilli, škorica, cukor podľa chuti
20 g gorgonzoly
Postup varenia podľa receptu
Čučoriedky varíme, kým nezmäknú a nebudú mať tekutejšiu konzistenciu. Potom pridáme vločky a necháme zmes odpočívať na teple približne 8 minút, aby zhusla. Okořeníme ju, primiešame na kusy nakrájaný alebo jemne nastrúhaný syr a počkáme, až sa chute dobre prepoja. Na povrchu ozdobíme guľkami zo syra.
Vynikajúca chuťovka alebo sladké zakončenie jedla. Ja som ho servírovala po polievke ako hlavné jedlo.
Mala som ten recept v ustrihnutých papieroch už množstvo rokov.
V pôvodnom recepte bola použitá Niva, ale ja som ju vymenila za Gorgonzolu, ktorá podľa môjho názoru chutí lepšie.
Určite by korenie a syr nemali dominovať nad chuťou čučoriedok, mali by ju iba jemne podčiarkovať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čučoriedkový rozvar s Gorgonzolou
Čučoriedkový preliv s Gorgonzolou je delikátna kombinácia sladkých a slaných chutí. Jemné čučoriedky sú varené do intenzívneho prelivu, ktorý zachováva ich prirodzenú sladkosť a bohatú farbu. Až tento preliv spojíte s krémovou a výraznou Gorgonzolou, vznikne jedinečný gastronomický zážitok. Táto neobvyklá zmes sa skvele hodí ako dip k syrom, či ako súčasť dezertov. Perfektne doplní chuťové nuansy rôznych jedál a poteší každého milovníka netradičných chutí.