Cuketa-zemiakové opečenky

Olúpeme zemiaky a nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Cuketu tiež olúpeme, odstránime semienka a nastrúhame ju na hrubom strúhadle. Potom pridáme ovsené vločky,…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 veľká cuketa
3-4 stredne veľké zemiaky
3 vajcia
3/4 hrnku ovsených vločiek
1/2 hrnku hladkej múky
cesnak, majoránka, soľ, korenie podľa chuti
tuk na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme zemiaky a nastrúhame ich na jemno. Cuketu olúpeme, vyberieme z nej semienka a nastrúhame ju na hrubo. Pridáme ovsené vločky, múku a lyžičku soli. Všetko dobre premiešame a necháme zmes oddýchnuť aspoň hodinu, aby vločky nasákli vlhkosť.
Z cesta odstránime prebytočnú tekutinu, ideálne za pomoci sitka. Potom pridáme vajce, prelisovaný cesnak, majoránku a dochutíme soľou a korením. Dôkladne premiešame.
Na panvici rozpálime tuk. Pomocou lyžice naberáme kúsky cesta a vkládame ich do horúceho tuku v tvare vyšších bocháňov, podobne ako karbonátky, a pomaly ich osmažíme z oboch strán do zlatista.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketa-zemiakové opečenky
cuketovo-zemiakové placky sú lahodným a zdravým jedlom, ktoré poteší vašu chuť. Kombinácia nastrúhanej cukety a zemiakov vytvára jemnú, vláčnu štruktúru, ktorá je perfektná na osvieženie pri jedle. Opečené na panvici do zlatista, tieto placky sú skvelé ako predjedlo, príloha alebo aj hlavné jedlo. Chuť môžete obohatiť bylinkami a korením podľa vlastného vkusu. Podávajte ich teplé s jogurtovým dipom alebo šalátom pre chutný a výživný zážitok. Cuketovo-zemiakové placky sú ideálnou voľbou pre vegetariánske stravovanie a výborne chutili aj deťom!