Pohánková kaša so zeleninou

Pohanku prepláchneme v studenej vode cez sitko. V hrnci ohrejeme 1,5 hrnku vody do varu, rozpustíme v nej bujónovú kocku a pridáme pohanku.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrnček pohánky lámanky
1,5 hrnčeka vody
1 kocka zeleninového bujónu
1 cibuľa
1 väčšia mrkva
3 väčšie ružičky brokolice
1 stonek zeleru
2 strúčiky cesnaku
soľ
pepř
Postup varenia podľa receptu
Pohánku dôkladne umyjeme pod studenou vodou na sitách. V hrnci prevaríme 1,5 hrnku vody, v ktorej rozpustíme bujón, potom pridáme pohánku, dobre premiešame a okamžite zložíme z ohňa. Hrniec zakryjeme pokrievkou a zabalíme do perín na 20 minút.
Mrkvu nastrúhame na hrubo, zeler a cesnak nakrájame na tenké plátky a brokolicu rozdelíme na malé ružičky alebo jemne nasekáme.
Na zohriatom oleji osmaž jemne nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa v zlatistej farbe, pridaj cesnak. Potom vmiešaj nakrájanú zeleninu, prilievaj malé množstvo vody (asi pár lyžíc), zakryj pokrievkou a nechaj dusiť 10 minút.
Zeleninovú zmes zmiešame s uvarenou pohánkou, osolíme a okoreníme, potom krátko zakryjeme pokrievkou, aby sa chute prepojili, a môžeme podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pohánková kaša so zeleninou
Pohánková kaša so zeleninou je zdravé a výživné jedlo, ktoré sa ľahko pripravuje. Pohánka je bohatá na bielkoviny, vlákninu a minerály, zatiaľ čo zelenina dodáva potrebné vitamíny a antioxidanty. Tento pokrm môžete obohatiť o rôzne druhy zeleniny, ako sú mrkva, brokolica či paprika, čím zvýšite jeho chuťovú rozmanitosť. Pohánková kaša je ideálnou voľbou pre vegetariánov a vegánov, a zároveň chutí výborne aj ako príloha k mäsu. Je to skvelý spôsob, ako skombinovať zdravé ingrediencie do jedného lahodného jedla.