Cukétové "chipsy"

Cukety necháme vrátane šupky a nakrájame ich na tenké plátky, približne o hrúbke 2 mm. Potom zmiešame strúhanku, nastrúhaný parmezán, nasekanú bazalku, sušený cesnak a chili.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cukety - mladé a krehké
strúhanka
strúhaný parmezán
čerstvá bazalka
sušený cesnak
soľ
čierne korenie
chilli vločky
vajce
Postup varenia podľa receptu
Cukety necháme so šupkou a nakrájame ich na tenké plátky, približne 2 mm silné.
Spojíme strúhanku, nastrúhaný parmezán, nasekanú bazalku, sušený cesnak a chilli vločky podľa vlastnej preferencie. Strúhanku a parmezán budeme miešať v pomere 1:1.
Vejce vyšľaháme so soľou a korením. Plátky cukety namočíme do vajíčka a potom obalíme v zmesi so syrom. Pokladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre na 230 °C približne 15 minút, kým nie sú chrumkavé.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cukétové "chipsy"
Cuketové chipsy sú skvelou zdravou alternatívou k tradičným zemiakovým chipsom. Príprava je jednoduchá – stačí nakrájať cuketu na tenké plátky, posypať soľou a korením a potom ich upiecť v rúre do chrumkava. Tieto chipsy sú nielen nízkokalorické, ale aj bohaté na vitamíny a minerály. Podávajú sa skvele ako desiata alebo príloha k dipom. Cuketové chipsy potešia nielen milovníkov zdravého životného štýlu, ale aj tých, ktorí si chcú pochutnať na niečom chrumkavom bez výčitiek.