Zapečené šampiňóny

Zapečené šampiňóny
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Žampióny dôkladne vyčistíme a odstránime nožičky. Naplníme ich syrom nivou, pokryjeme plátkami slaniny a trošku pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v predhriatej rúre...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

žampióny
niva
anglická slanina

Postup varenia podľa receptu

Žampiony dôkladne umyjeme a odstránime nožičky. Naplníme ich nivaso, prikryjeme plátkami slaniny a jemne pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v predhriatej rúre, kým slanina nezíska chrumkavú konzistenciu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené šampiňóny

Zapečené šampiňóny sú lahodným a výborne vyzerajúcim jedlom, ktoré poteší každého milovníka húb. Tieto huby sú zvyčajne plnené zmesou syra, cesnaku a byliniek, čo im dodáva skvelú chuť. Zapečenie v rúre zaručuje, že šampiňóny získajú zlatistú kôrku, zatiaľ čo vo vnútri zostanú šťavnaté. Tento pokrm je ideálny ako predjedlo alebo ľahká večera a ľahko sa pripravuje. Podávajte ich teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou alebo inými bylinkami.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Predjedlo
Tag: huby, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, ľahký, do 30 minút, pečenie, bezmäsité jedlá, večierky a oslavy, predjedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zapečené šampiňóny.

Pridať komentár