Cukety tvarohové knedlíky

Tieto ľahké knedlíčky si môžete urobiť na obed alebo ako menší dezert. Môžete ich ochutiť podľa vlastného uváženia, ale skvele chutnajú s medom a opraženými...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g lúpaných nastrúhanej cukety
125 g mäkkého tvarohu
50 g zmäknutého masla
1 vajce
150 g hrubej múky
50 g práškového cukru
soľ (na osolenie vody pri varení)
Na hotové
maslo na pokvapkanie
tekutý med
sekané vlašské orechy
Postup varenia podľa receptu
Cuketu ošúpe, nastrúha na jemno a trošku ju vymačká, pričom šťavu si nechá. K cukete primieša tvaroh a vajce. Maslo, ktoré sme nechali zmäknúť, utiera so cukrom a tiež ho pridáme k cukete. Na záver zmes zahustíme múkou.
Ak je to potrebné, postupne pridáme vymačkanú šťavu z cukety. Z cesta vytvoríme malé guľky veľkosti pingpongových loptičiek. Hážeme ich do vriacej osolenej vody a keď sa vyplavia na povrch, varíme ich ešte zhruba 3 minúty.
Najprv vložíme jeden knedlík na skúšku, a ak sa nerozpadne, môžeme pokračovať. Ak bude treba, pridáme trošku múky.
Na tanieroch tieto ľahké knedlíčky zalijeme maslom, medom a posypeme nasekanými orechmi, ktoré možno predtým mierne opražiť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cukety tvarohové knedlíky
Cuketové tvarohové knedlíčky sú lahodným jedlom, ktoré spája výživnú cuketu a jemný tvaroh. Tieto knedlíčky sa vyznačujú jednoduchou prípravou a sú ideálne ako hlavné jedlo alebo príloha. Cuketa dodáva jedlu sviežosť, zatiaľ čo tvaroh zabezpečuje krémovú konzistenciu. Aby boli knedlíčky dokonalé, dajú sa podávať s roztopeným maslom, bylinkami alebo kyslou smotanou. Sú obľúbené nielen pre svoju chuť, ale aj pre vysoký obsah živín, čo z nich robí skvelú voľbu pre zdravú stravu.