Grilované špízy z mletého hovädzieho

Malé mäsové guľky obalené slaninou. Sú veľmi populárne pre svoju jednoduchosť a skvelú chuť, aj keď obsahujú len niekoľko základných ingrediencií. Môžeme ich servírovať s…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mletého hovädzieho mäsa
2 lyžice bazalkového pesta
150 g syra Feta
200 g anglickej slaniny
1 štipka soli
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Mleté mäso zmiešame s pestom a ochutíme soľou a korením. Syr nakrájame na malé kocky o veľkosti približne 1 cm.
Z hmoty vytvoríme guľky. Do stredu každej guľky vložíme kocku syra a starostlivo ich uzavrieme.
Každú guľku obalíme plátkom anglickej slaniny, napicháme na ihlu a položíme na rozohriaty gril. Pravidelne otáčame. Grilujeme asi 10 až 15 minút, podľa veľkosti guľiek.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Grilované špízy z mletého hovädzieho
Grilované špízy z mletého hovädzieho sú obľúbenou delikatesou, ktorá poteší milovníkov mäsa. Tento pokrm sa pripravuje z kvalitného mletého hovädzieho mäsa, ktoré sa zmieša s korením a bylinkami. Tvarovanie na špajle uľahčuje grilovanie a dodáva mu jedinečnú chuť. Špízy sa často podávajú s čerstvou zeleninou, omáčkami a chlebom, čo z nich robí ideálnu voľbu pre letné grilovanie. Nech už na rodinnej oslave alebo pri pikniku, grilované špízy z mletého hovädzieho určite potešia každý gurmánsky jazýček.