Rostbeef

Rostbeef
Doba prípravy: 50 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 5

Mäso očistíme od tuku a blán, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ho dáme na časť dobre rozohriateho tuku a prudko opečieme zo všetkých strán.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg dobre odležaného nízkeho roštenca
100 g sadla
50 g masla
mletý korenie
vývar
soľ

Postup varenia podľa receptu

Mäso očistíme od lojov a blán, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ho vložíme na dobre rozpálenú masť a zprudka opečieme zo všetkých strán.

Nalijeme zvyšok masti a vložíme do dobre vyhriatej rúry na 220-250 °C. Trochu podliatime a pečieme približne 25-35 minút, pričom občas prelievame šťavou z mäsa. Kontrolujeme, či z mäsa nevytéká šťava s krvavou farbou.

Mäso potrieme maslom, aby malo peknú farbu a lesk, a potom ho dopékame. Je dôležité to neprehnať, inak by sa mäso vysušilo.

Ak chceme servírovať rostbíf teplý, nakrájame ho na tenké plátky desať minút po jeho vybratí z rúry.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rostbeef

Rostbíf je obľúbený pokrm, ktorý vzniká pečením hovädzieho mäsa, väčšinou z chrbta. Je charakteristický svojou šťavnatosťou a jemnou chuťou. Tradične sa podáva nakrájaný na tenké plátky a často sa servíruje s omáčkami, ako je horčica alebo prírodná šťava. Rostbíf je obľúbený nielen v Anglicku, ale aj v ďalších krajinách, kde sa často servíruje pri zvláštnych príležitostiach. Môže byť chutný aj studený, napríklad v sendvičoch alebo šalátoch.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (40 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hovädzie mäso
Tag: hovädzie mäso, restovanie, obed, sviatočné / nedeľné, večera, česká, pečenie, náročné, náročný, večierky a oslavy, narodeniny, silvester

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rostbeef.

Pridať komentár