Hovädzie plece na horčici

Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na väčšie kusy. Kližku rozkrájame na plátky alebo na kúsky. Na zahriatom oleji opečieme mäso s cibuľou a potom pridáme soľ.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g hovädzieho mäsa
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 lyžice slnečnicového oleja
1 čajová lyžička plnotučnej horčice
soľ
100 ml vody
1-2 čajové lyžičky hrubozrnnej horčice
2 čajové lyžičky sladkého kečupu
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
1 čajová lyžička sójovej omáčky
Postup varenia podľa receptu
Olúpanú cibuľu nasekáme na hrubo. Hovädzinu nakrájame na plátky alebo kusy. Na rozpálenom oleji osmažíme mäso s cibuľou a potom pridáme soľ.
Pridáme vodu, cesnak a plnotučnú horčicu. Občas premiešame a podlievame, kým mäso nezmäkne.
Do studenej vody zmiešame hrubú horčicu, kečup, škrob a sójovú omáčku. Takto pripravenú zmes pridáme k mäsu a krátko povaríme. Podávame s varenými cestovinami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hovädzie plece na horčici
Hovädzia kližka na horčičke je vynikajúce české jedlo, ktoré poteší milovníkov mäsa a intenzívnych chutí. Kližka, pomaly varená do mäkka, je obohatená o výraznú horčicu, ktorá jej dodáva jedinečný pikantný nádych. Tento recept často zahŕňa aj aromatickú zeleninu, ako sú mrkva a cibuľa, a bylinky, ktoré podčiarkujú chuť pokrmu. Podáva sa najčastejšie s knedľami alebo zemiakmi, ktoré skvele absorbujú šťavu. Hovädzia kližka na horčičke je ideálnou voľbou pre rodinnú oslavu alebo nedeľný obed.