Hovädzie plece na horčici

Hovädzie plece na horčici
Doba prípravy: 100 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 3

Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na väčšie kusy. Kližku rozkrájame na plátky alebo na kúsky. Na zahriatom oleji opečieme mäso s cibuľou a potom pridáme soľ.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g hovädzieho mäsa
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 lyžice slnečnicového oleja
1 čajová lyžička plnotučnej horčice
soľ
100 ml vody
1-2 čajové lyžičky hrubozrnnej horčice
2 čajové lyžičky sladkého kečupu
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
1 čajová lyžička sójovej omáčky

Postup varenia podľa receptu

Olúpanú cibuľu nasekáme na hrubo. Hovädzinu nakrájame na plátky alebo kusy. Na rozpálenom oleji osmažíme mäso s cibuľou a potom pridáme soľ.

Pridáme vodu, cesnak a plnotučnú horčicu. Občas premiešame a podlievame, kým mäso nezmäkne.

Do studenej vody zmiešame hrubú horčicu, kečup, škrob a sójovú omáčku. Takto pripravenú zmes pridáme k mäsu a krátko povaríme. Podávame s varenými cestovinami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hovädzie plece na horčici

Hovädzia kližka na horčičke je vynikajúce české jedlo, ktoré poteší milovníkov mäsa a intenzívnych chutí. Kližka, pomaly varená do mäkka, je obohatená o výraznú horčicu, ktorá jej dodáva jedinečný pikantný nádych. Tento recept často zahŕňa aj aromatickú zeleninu, ako sú mrkva a cibuľa, a bylinky, ktoré podčiarkujú chuť pokrmu. Podáva sa najčastejšie s knedľami alebo zemiakmi, ktoré skvele absorbujú šťavu. Hovädzia kližka na horčičke je ideálnou voľbou pre rodinnú oslavu alebo nedeľný obed.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (42 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hovädzie mäso
Tag: hovädzie mäso, restovanie, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hovädzie plece na horčici.

Pridať komentár