Tatársky biftek

Tatársky biftek
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Tatarský biftek sa pripravuje z jemne nastrúhanej hovädzej sviečkovej, ktorú ochutíme vajíčkovým žĺtkom, cibuľou, horčicou, kečupom a mletou paprikou.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

200 g hovädzej sviečkovice
1/2 strednej červenej cibule
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky pepře
1 lyžička mletej papriky
1 malá lyžička dijonskej horčice
1 lyžica ostrého kečupu
1 žĺtok

Postup varenia podľa receptu

Sviečkovú nasekáme.

Do zmesi pridáme žĺtok, jemne nasekanú cibuľu, soľ, korenie, mletú papriku, horčicu a kečup. Všetko dobre premiešame.

Necháme to zakryté odpočívať v chladničke aspoň hodinu.

Nanášajte na vychladnuté toastové chlebíčky (nikdy nie na horúce) zmes cesnaku.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Tatársky biftek

Tatársky biftek je lahodné a obľúbené jedlo pripravované z kvalitného surového hovädzieho mäsa, zvyčajne z kýty. Malo by byť čerstvo mleté a servírované s rôznymi prílohami, ako sú cibuľa, uhorky a prepeličie vajcia. Toto jedlo má bohatú tradíciu, najmä v českej a francúzskej kuchyni. Pred konzumáciou je dôležité dbať na hygienu a používať mäso od dôveryhodných dodávateľov. Tatársky biftek sa zvyčajne podáva s čerstvým pečivom a horčicou, čo z neho robí výnimočný gurmánsky zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hovädzie mäso
Tag: hovädzie mäso, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, náročné, náročný, večierky a oslavy, silvester

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Tatársky biftek.

Pridať komentár