Vynikajúca sviečková omáčka

Vynikajúca sviečková omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Recept na svíčkovú, ktorý som dostala od mojej babičky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

450 g mäso
0,5 ks celer
1 ks petružel
1 ks mrkva
1 ks cibuľa
1 polievková lyžica cukor
3 guľôčky celé nové korenie
5 lístkov bobkový list
1 hrst tymián
1 ks citron
1 kelímok sladká smotana
podľa chuti soľ
podľa potreby voda
svetlá jíška
maslo

Postup varenia podľa receptu

Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci osmažíme na masle nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a petržlen. Na zeleninu dáme lyžicu cukru, osolíme, posypeme tymiánom, pridáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 guľôčok nového korenia. Všetko dobre zamiešame, na zmes dáme plátky mäsa, podliaty a dusíme domäkka. Pridáme vodu, podľa toho, koľko chceme omáčky a povaříme. Vyberieme mäso, bobkový list a nové korenie a omáčku rozmixujeme. Potom dáme znovu variť, pridáme smotanu, citrón, hotovú jíšku a podľa svojej chuti dochutíme. Nakoniec vložíme mäso.

Vynikajúcu sviečkovú omáčku podávame tradične s knedlíkom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vynikajúca sviečková omáčka

Vynikajúca sviečková omáčka je jedným z najtradičnejších jedál českej kuchyne. Táto hustá krémová omáčka sa zvyčajne pripravuje z hovädzieho mäsa, ktoré sa marinuje s koreňovou zeleninou, smotanou a bylinkami. Sviečková sa často podáva s houskovým knedlíkom a citrónom na dochutenie. Je to obľúbené jedlo na rodinných oslavách a sviatkoch, ktoré si získava srdcia mnohých gurmánov. Jej bohatá chuť a silná aróma robia zo sviečkovej omáčky nezabudnuteľný zážitok pre každého milovníka českej gastronómie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hovädzie mäso, Omáčky, Sušienky na smotane
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vynikajúca sviečková omáčka.

Pridať komentár