Hovädzia roláda plnená palacinkami

Pripravíme si hovädzie mäso a urobíme palacinky. Do mlieka pridáme vajíčko a postupne prisýpame múku po lyžiciach a miešame. Nesmíme pridávať všetku múku naraz,…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g hovädzieho mäsa na roládu
horčica na potretie
soľ
čerstvo mletý čierny korenie
mletá paprika
plátky Mortadelly
Na palacinky
100 ml sladké mlieko
1 vajce
5 lyžíc hladká múka
1/4 lyžičky soli
Na potretie
1 veľká lyžica masla
1 malá lyžička medu
1 malá lyžička horčice
Na omáčku
plátok masla
150 ml smotany
naložené zelené korenie
1 KL horčice
pár kvapiek citrónová šťava
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme si mleté hovädzie mäso a urobíme palacinky. Do mlieka pridáme jedno vajce a postupne zvyšujeme množstvo múky po lyžiciach. Nedávajte všetku múku naraz, pretože hustota cesta závisí od veľkosti vajca. Cesto osolíme, na panvici roztopíme dve lyžice oleja a upečieme dve palacinky, mali sme dve veľké a jednu malú. Palacinky odložíme nabok.
Mäso osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a potrieme horčicou. Na povrch dáme plátky mortadely.
Vyššie palacinky pokladáme plátky mortadely, pevne ich zabalíme a následne ich položíme na kus mäsa.
Roládu stočíme, okraje zabezpečíme ihlami a následne ju obtočíme potravinovým povrazom, alebo podľa vášho zvyku. Ja som použila silikónové pásy.
Na panvici, kde sme opiekli palacinky, rozprestrieme lyžicu oleja, necháme zohriať a roládu dobre opečieme zo všetkých strán, až získa hnedú farbu.
Opečenú roládu zľahka osolíme, okoreníme a presunieme do pekáča.
Zmiešame mäkké maslo s lyžicou medu a horčice.
Celý povrch rolády potrieme touto zmesou.
Roládu podlejeme horúcou vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme približne 60 minút, a ak je potrebné, podlievame horúcou vodou. Po uplynutí jednej hodiny zložíme alobal a necháme roládu zapekať asi 20 minút.
Roládu vezmeme a šťavu prelejeme do hrnca. Pridáme lyžičku masla, trochu horčice a veľkú lyžicu nakladaného zeleného korenia aj s nálevom.
Do smotany vmiešame zarovnanú lyžičku hladkej múky a následne prilievame do omáčky. Všetko necháme poriadne povariť. Omáčka by mala mať lesklú a krémovú konzistenciu.
Na záver ju môžeme ešte dochutiť mletým korením, soľou a citrónovou šťavou.
Roládu nakrájame na silnejšie kolieska a podávame zalitú omáčkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hovädzia roláda plnená palacinkami
Hovädzia roláda plnená palacinkami je delikatesa, ktorá spája dve obľúbené tradície slovenskej kuchyne. Mäkké hovädzie mäso je starostlivo rozvaľkané a plnené tenkými palacinkami, ktoré môžu byť dochutené zeleninou, hubami alebo syrom. Po upečení sa roláda krája na krásne plátky, ktoré sú šťavnaté a plné chuti. Tento pokrm sa často podáva s zemiakovým alebo chrenovým šalátom, čo dodáva jedlu chrumkavý kontrast. Hovädzia roláda plnená palacinkami je ideálnou voľbou pre slávnostné stoly aj rodinné obedy.