Hovädzie nudličky so sušenými slivkami, hubami a orechmi (bez tuku)

Mäso nakrájame na jemné prúžky, zmiešame s korením a necháme odstáť. Sušené huby uvaríme v osolenej vode. Sušené slivky namočíme do vody, iba…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g hovädzieho mäsa z stehennej alebo roštenej časti
50 g sušených sliviek
hrst sušených húb
50 g vlašských orechov
soľ
korenie
mletý rascový kmín
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame na tenké prúžky, zmiešame s korením a necháme chvíľu stáť.
Sušené huby povaríme v slanej vode.
Namáčame sušené slivky do vody na krátky čas, kým pripravíme mäso.
Rozehrievame panvicu s nepriľnavým povrchom a na sucho na nej rýchlo opékame mäso. Opečieme ho, kým nezíska zlatistú farbu.
K mäsu primiešame uvarené huby, namočené slivky a nasekané orechy, všetko dôkladne prehrejeme. Podávame s ryžou alebo rozpučenými zemiakmi a pre lepšiu chuť môžeme pridať slivkovú omáčku.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hovädzie nudličky so sušenými slivkami, hubami a orechmi (bez tuku)
Hovädzie rezne so sušenými slivkami, hubami a orechmi sú lahodným a výživným jedlom, ktoré poteší aj náročných gurmánov. Táto kombinácia šťavnatého hovädzieho mäsa, sladkých sliviek, aromatických húb a chrumkavých orechov vytvára harmonickú chuťovú symfóniu. Pokrm je pripravený bez tuku, čo z neho robí zdravú voľbu pre každodenné stravovanie. Ideálne je podávať s ryžou alebo čerstvým chlebom, čo dokonale doplní jeho výraznú chuť. Množstvo bielkovín a vlákniny v tomto jedle tiež prispieva k pocitu sýtosti.