Hovädzie líčka s mrkvovou omáčkou

Líčka umyjeme, osušíme a zľahka nařízneme po stranách. Osolíme a opepříme ich z oboch strán, a potom ich v tlakovej panvici rýchlo opečieme z oboch strán.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 ks hovädzích líčok
2 polievkové lyžice oleja
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 väčšie mrkvy
200 ml vývaru
200 ml mrkvovej šťavy
mleté korenie
soľ
Ďalej
1 cm hrubý plátok masla
1 čajová lyžička oleja
1 väčšia mrkva
5 polievkových lyžíc vývaru
šťava z ½ limetky
Postup varenia podľa receptu
Líčka najprv opláchneme a osušíme, potom na stranách ľahko narežeme. Osolíme a okoreníme ich z oboch strán a v tlakovej hrnci ich prudko osmažíme. Po osmažení ich odložíme stranou a do hrnca pridáme drobno nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku, ktoré orestujeme.
Základ zalejeme vývarom a mrkvovou šťavou. Pridáme líčka späť do hrnca, potom prisypeme nakrájanú mrkvu a hrniec zakryjeme pokrievkou. Po dosiahnutí varu varíme pod tlakom na miernom ohni 40 minút.
Medzitým nakrájame jednu mrkvu na malé kocky a na roztopenom masle zmiešanom s olejom ju restujeme po dobu piatich minút. Potom pridáme päť lyžíc vývaru, šťavu z limetky, štipku soli a pod pokrievkou dusíme ďalších 8 až 10 minút.
Odstránime tlakový poklop z hrnca, mäkké mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Do omáčky pridáme dusenú mrkvu, mäso a prehrievame. Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hovädzie líčka s mrkvovou omáčkou
Hovädzie líčka s mrkvovou omáčkou sú vynikajúce české jedlo, ktoré si získa srdce každého milovníka mäsa. Táto pochúťka sa pripravuje dlhým pomalým dusením, čo zabezpečuje ich jemnosť a bohatú chuť. Mrkvová omáčka dodáva pokrmu sladkokyslú harmóniu, ktorá skvele vyváži chuť hovädzieho mäsa. Podáva sa často s knedľami alebo zemiakmi, čo z tejto delikatesy robí naozajstný gastronomický zážitok. Je to ideálna voľba pre slávnostný obed či večeru.