Krémová karfiolová polievka

Karfiolovú polievku si isto pamätá skoro každý z detstva, ale skúste pripraviť našu vylepšenú variantu. Táto hustá a výdatná krémová polievka vás príjemne zahreje...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 karfiol
40 g masla
40 g hladkej múky
1,5 litra zeleninového vývaru
250 ml mlieka
muškátový oriešok
Podravka
soľ
petržlenová vňať
Postup varenia podľa receptu
Na panvici rozpustíme maslo a na ňom osmažíme múku do zlatista. Následne jíšku zalejeme vývarom.
Kveták dobre umyjeme a rozdelíme na menšie kusy. Tieto kusy potom vložíme do polievky a varíme, kým nezmäknú.
Následne do zmesi vlejeme mlieko, podľa potreby pridáme Podravku, soľ a štipku muškátového orecha. Všetky ingrediencie spoločne krátko povaríme.
Pri servírovaní pridáme na tanier čerstvú petržlenovú vňať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krémová karfiolová polievka
Krémová karfiolová polievka je lahodný a zdravý pokrm, ktorý zaručene poteší vaše chuťové poháriky. Hlavnou zložkou je karfiol, bohatý na vitamíny a minerály, ktorý dodáva polievke jemnú textúru. Jej príprava je jednoduchá – karfiol sa varí s cibuľou, cesnakom a zeleninovým vývarom, potom sa všetko rozmixuje do hladka. Pred podávaním môžete polievku dochutiť smotanou a posypať opraženými semienkami alebo bylinkami. Táto polievka je ideálna ako ľahký obed alebo večera a skvele zahreje v chladných dňoch.