Krkovička pečená na zemiakoch
Ak túžite po chutnom obede a nechcete sa trápiť s komplikovanou prípravou, vyskúšajte túto šťavnatú bravčovú krkovičku na zemiakoch. Plátky zemiakov...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 plátky krkovičky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
150 g leča (alebo 1 biela paprika a 4 rajčiny)
150 ml vývaru
6 veľkých zemiakov
rozmarín
korenie adžika
olej
soľ
Postup varenia podľa receptu
Očistíme cibulu a cesnak a nakrájame ich na tenké plátky. Mäso naklepeme, osolíme a dochutíme korením.
Očistené zemiaky nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé, uložíme ich do pekáča, osolíme a posypeme rozmarínom.
Na panvici na malom množstve oleja z oboch strán rýchlo osmažíme mäso a následne ho položíme na zemiaky do pekáča.
Na mäso dáme vrstvu nakrájanej cibule a cesnaku a nakoniec pridáme lečo alebo pokladáme umytou a nakrájanou zeleninou.
Všetky ingrediencie spojíme s výpekom z panvice a vývarom, zakryjeme a dáme do predhriatej rúry na 200 °C.
Pečieme približne štyridsať minút, počas ktorých mäso občas prelievame výpekom a raz ho otočíme.
Na záver to ešte trochu odkryjeme a pečieme ďalších približne 15 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krkovička pečená na zemiakoch
Krkovička pečená na zemiakoch je lahodný pokrm, ktorý ocení každý milovník slovenskej kuchyne. Šťavnaté bravčové mäso sa pomaly pečie, aby získalo tú najlepšiu chuť a vôňu. Zemiaky, na ktorých sa krkovička pečie, nasávajú srdnatú šťavu a vytvárajú tak dokonalú prílohu. Tento pokrm je ideálny pre rodinné obedy alebo slávnostné večere, pretože kombinuje jednoduchosť prípravy s bohatou chuťou. Podávajte s čerstvým šalátom alebo kyslou zeleninou pre vyvážený zážitok.
Tomáš Rohlena