Krkovička pečená na zemiakoch

Krkovička pečená na zemiakoch
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 60 minút
Porcie: 4

Ak túžite po chutnom obede a nechcete sa trápiť s komplikovanou prípravou, vyskúšajte túto šťavnatú bravčovú krkovičku na zemiakoch. Plátky zemiakov...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 plátky krkovičky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
150 g leča (alebo 1 biela paprika a 4 rajčiny)
150 ml vývaru
6 veľkých zemiakov
rozmarín
korenie adžika
olej
soľ

Postup varenia podľa receptu

Očistíme cibulu a cesnak a nakrájame ich na tenké plátky. Mäso naklepeme, osolíme a dochutíme korením.

Očistené zemiaky nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé, uložíme ich do pekáča, osolíme a posypeme rozmarínom.

Na panvici na malom množstve oleja z oboch strán rýchlo osmažíme mäso a následne ho položíme na zemiaky do pekáča.

Na mäso dáme vrstvu nakrájanej cibule a cesnaku a nakoniec pridáme lečo alebo pokladáme umytou a nakrájanou zeleninou.

Všetky ingrediencie spojíme s výpekom z panvice a vývarom, zakryjeme a dáme do predhriatej rúry na 200 °C.

Pečieme približne štyridsať minút, počas ktorých mäso občas prelievame výpekom a raz ho otočíme.

Na záver to ešte trochu odkryjeme a pečieme ďalších približne 15 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Krkovička pečená na zemiakoch

Krkovička pečená na zemiakoch je lahodný pokrm, ktorý ocení každý milovník slovenskej kuchyne. Šťavnaté bravčové mäso sa pomaly pečie, aby získalo tú najlepšiu chuť a vôňu. Zemiaky, na ktorých sa krkovička pečie, nasávajú srdnatú šťavu a vytvárajú tak dokonalú prílohu. Tento pokrm je ideálny pre rodinné obedy alebo slávnostné večere, pretože kombinuje jednoduchosť prípravy s bohatou chuťou. Podávajte s čerstvým šalátom alebo kyslou zeleninou pre vyvážený zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (83 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, restovanie, obed, ľahké, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezlepkové, zemiakové jedlá, pečenie, jesenné, zimné recepty, bylinky, z jedného pekáčika

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Krkovička pečená na zemiakoch.

Pridať komentár