Lívance s škoricou

Po letnom obede nie je nič príjemnejšie ako hromádka upečených sladkých lievancov. Jemné lievance obalené v cukre a škorici sú úžasné...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 ml vlažného mlieka
1 lyžica (plná) práškového cukru
1-2 žĺtky
1 štipka soli
10 g droždia
250 g polohrubej múky
tuk na vymazanie liatinovej panvice
Na obalenie
práškový cukor
mletá škorica
Postup varenia podľa receptu
Droždie rozmrvíme v hlbokej miske s cukrom, primiešame tri lyžice mlieka, dve lyžice múky a vytvoríme riedky kvások. Zakryjeme misku a necháme kvások vykysnúť.
Do vykysnutého kvásku vmiešame žĺtky, soľ a postupne pridávame lyžicu alebo dve múky a lyžicu mlieka, kým nespotrebujeme všetky suroviny. Cesto dôkladne premiešame, zakryjeme ho a necháme kysnúť na teplom mieste.
Na lievancovníku alebo menšej panvici rozpustíme tuk a pomocou naberačky nalievame vykysnuté cesto, ktoré následne pečieme z oboch strán do zlatista. Po upečení ešte teplé lievance obalíme v práškovom cukre zmiešanom s škoricou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Lívance s škoricou
Palacinky so škoricou sú obľúbenou pochúťkou, ktorá poteší nielen deti, ale aj dospelých. Tieto aromatické jedlá sa pripravujú z jednoduchých ingrediencií, ako sú múka, mlieko, vajcia a samozrejme škorica, ktorá im dodáva jedinečnú chuť. Palacinky sa často podávajú so javorovým sirupom, medom alebo ovocím, čo z nich robí skvelú voľbu na raňajky alebo dezert. Ich nadýchaná textura a lahodná vôňa vytvárajú dokonalý zážitok.