Mleté mäso zapekaný so strúhanými zemiakmi

Nastruháme zemiaky najemno a osolíme ich. Do misy vložíme mleté mäso, pridáme rozšľahané vajíčka, rajčinový pretlak a nastruhané zemiaky. Všetko dobre premiešame a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mletého mäsa
1 kg zemiakov
2 vajcia
200 ml paradajkového pretlaku
soľ
mletá rasca
petržlenová vňať
4-5 strúčikov cesnaku
olej na vymazanie pekáča
Postup varenia podľa receptu
Nastrúhame zemiaky na jemno a osolíme ich. Do misy vložíme mleté mäso, pridáme vajíčka, rajčinový pretlak a nastrúhané zemiaky. Všetko dôkladne premiešame a potom pridáme mletý kmín, pažítkovú petržlen a prelisovaný cesnak. Dôkladne vymiešame cesto.
V pekáči natrieme olejom a potom do neho preložíme mäsovú zmes z misy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch približne 40 až 50 minút.
Servírujeme so zeleninovým šalátom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mleté mäso zapekaný so strúhanými zemiakmi
Mleté mäso zapečené so strúhankami zemiakov je obľúbené jedlo, ktoré sa často pripravuje ako sýty pokrm pre celú rodinu. Kombinácia chuťovo výrazného mletého mäsa a jemne strúhaných zemiakov vytvára lahodnú a harmonickú zmes. Pri pečení sa zemiaky krásne zapečú do zlatista a získajú chrumkavú kôrku, zatiaľ čo mäso zostáva šťavnaté a plné chuti. Tento pokrm je ideálnou voľbou pre chladnejšie dni, keď si chcete dopriať niečo vyhriate a výdatné. Môžete ho podávať s čerstvým zeleninovým šalátom alebo kyslou smotanou pre dokonalý zážitok.