Mleté mäso zapekaný so strúhanými zemiakmi

Mleté mäso zapekaný so strúhanými zemiakmi
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 3

Nastruháme zemiaky najemno a osolíme ich. Do misy vložíme mleté mäso, pridáme rozšľahané vajíčka, rajčinový pretlak a nastruhané zemiaky. Všetko dobre premiešame a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g mletého mäsa
1 kg zemiakov
2 vajcia
200 ml paradajkového pretlaku
soľ
mletá rasca
petržlenová vňať
4-5 strúčikov cesnaku

olej na vymazanie pekáča

Postup varenia podľa receptu

Nastrúhame zemiaky na jemno a osolíme ich. Do misy vložíme mleté mäso, pridáme vajíčka, rajčinový pretlak a nastrúhané zemiaky. Všetko dôkladne premiešame a potom pridáme mletý kmín, pažítkovú petržlen a prelisovaný cesnak. Dôkladne vymiešame cesto.

V pekáči natrieme olejom a potom do neho preložíme mäsovú zmes z misy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch približne 40 až 50 minút.

Servírujeme so zeleninovým šalátom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Mleté mäso zapekaný so strúhanými zemiakmi

Mleté mäso zapečené so strúhankami zemiakov je obľúbené jedlo, ktoré sa často pripravuje ako sýty pokrm pre celú rodinu. Kombinácia chuťovo výrazného mletého mäsa a jemne strúhaných zemiakov vytvára lahodnú a harmonickú zmes. Pri pečení sa zemiaky krásne zapečú do zlatista a získajú chrumkavú kôrku, zatiaľ čo mäso zostáva šťavnaté a plné chuti. Tento pokrm je ideálnou voľbou pre chladnejšie dni, keď si chcete dopriať niečo vyhriate a výdatné. Môžete ho podávať s čerstvým zeleninovým šalátom alebo kyslou smotanou pre dokonalý zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (35 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: mleté mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, večera, lacné, česká, ľahký, pečenie, zimné recepty, ostatné

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Mleté mäso zapekaný so strúhanými zemiakmi.

Pridať komentár