Pečené chrumkavé zemiaky so syrom
Pečené zemiaky skvele doplnia mäsové jedlá, ale chutia aj samostatne. Môžete si ich vychutnať s tatárskou omáčkou alebo nejakým domácim dipom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 stredných zemiakov
1 vajce
2 lyžice mlieka
1 čajová lyžička horčice
1 utretý strúčik cesnaku
mletý čierny korenie
1 štipka soli
olej
Na obalenie
strúhanka
strúhaný eidam (rovnaké množstvo ako strúhanky)
lyžička sladkej papriky
tymian
rozmarín
Postup varenia podľa receptu
Surové zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé pol centimetra. Vajcia dôkladne rozšľaháme s mliekom, pridáme horčicu, cesnak a korenie (pekne a soľ). Strúhanku zmiešame so syrom, paprikou a bylinkami.
Rúru zahrejeme na 200°C. Plátky zemiakov namočíme do vajec a potom obalíme v strúhanke. Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom.
Zemiaky zabalené do hliníkovej fólie umiestnime vedľa seba a jemne ich pokvapkáme olejom. Pečieme ich 10 minút zakryté fóliou, potom ich odkryjeme a pečieme ďalších 20-25 minút, kým nezískajú chrumkavosť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené chrumkavé zemiaky so syrom
Pečené chrumkavé zemiaky so syrom sú lahodným jedlom, ktoré si zamilujete. Zemiaky sa pečú do zlatista a získavajú tak chrumkavú štruktúru, ktorá sa skvele dopĺňa s roztopeným syrom. Toto jedlo je ideálne ako príloha k steakom alebo ako samostatné jedlo s čerstvým šalátom. Pridaním bylín a korenia možno dosiahnuť ešte výraznejšiu chuť. Užite si túto jednoduchú a chutnú delikatesu priamo z rúry!
Tomáš Rohlena