Plnené zapečené paradajky

Rajčatá rozkrojíme, zbavíme vnútorností, osolíme ich, nasekáme do nich bazalku a pridáme kúsky sušenej šunky. Na záver do každej polovice dáme údenú...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
rajčatá
bazalka
údená terešňová mozzarela
sušená šunka
soľ
Postup varenia podľa receptu
Rajčatá rozrežeme na polovice, vnútro vydlabeme a osolíme. Do nich potom nasekáme bazalku a pridáme kusy sušenej šunky.
Na záver do každej časti vložíme údenú čerešňu mozzarelly a dáme piecť pri teplote 180°C, kým sa syr nezačne rozpúšťať.
Dekorujeme bazalkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Plnené zapečené paradajky
Plnené zapekané rajčiny
Plnené zapekané rajčiny sú lahodným a zdravým pokrmom, ideálnym na letné dni. Rajčiny sa plnia zmesou ryže, zeleniny, byliniek a niekedy aj mäsom či syrom. Po zapekaní sa spevnia a chuť sa krásne prepojí. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj vizuálne atraktívny, pretože živé farby rajčín a náplne lákajú k jedlu. Skvele sa hodí ako hlavné jedlo alebo príloha a ľahko sa pripravuje. Pripravte si ho na grilovanie či ako chutnú večeru s rodinou alebo priateľmi.