Polievka z paradajok s cuketovými rezancami

Rajčatá na chvíľu ponoríme do horúcej vody, potom ich olúpeme. Cibuľu nakrájame a osmažíme ju spolu s nasekaným cesnakom na oleji. Pridáme jemne nakrájané…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 mladá cuketa
300 g rajčín
2-3 polievkové lyžice olivového oleja
kocka bujónu
malá cibuľa
strúčik cesnaku
soľ, korenie
petžlen
Postup varenia podľa receptu
Rajčatá zalejeme horúcou vodou, olúpeme ich a nakrájame. Cibuľu pokrájame a spolu s nasekaným cesnakom osmažíme na oleji. Potom pridáme nasekané rajčatá a krátko ich podusíme.
Horúcu vodu nalijeme do hrnca, pridáme bujónovú kocku, osolíme a okoreníme, a potom zmes krátko povaríme. Potom do polievky primiešame cuketu nakrájanú na rezančeky pomocou škrabky na zemiaky a ešte chvíľu povaríme. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Polievka z paradajok s cuketovými rezancami
Polievka z paradajok s cuketovými rezancami je chutné a zdravé jedlo, ktoré spája sviežu chuť zrelých paradajok s jemnosťou cukety. Ideálna na teplé letné dni, táto polievka je plná vitamínov a antioxidantov. Cuketové rezance dodávajú pokrmu ľahkosť a sú skvelou bezlepkovou alternatívou k cestovinám. Poteší nielen milovníkov vegetariánskej stravy, ale aj všetkých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové. Podávajte ju horúcu, posypanú bazalkou alebo parmezánom pre dokonalý gastronomický zážitok.