Polievka z pečenej mrkvy
Očisti mrkvu, cesnak a cibuľu. Mrkvu a cesnak prepol a rozlož na plech. Cibuľu rozkroj na polovice, tie potom ešte na štvrtiny a tiež umiestni na plech.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
10 menších mrkiev
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
500 ml vývaru alebo vody
smetana na ozdobenie
Postup varenia podľa receptu
Očisti mrkvu, cesnak a cibuľu. Mrkvu aj cesnak rozrež na polovice a rozlož na plech. Cibuľu rozrež na polovice a tieto polovice ešte rozčvrtni, potom ich polož na plech.
Na zeleninu som položila tenké plátky masla a piekla na 200°C po dobu 25 minút. Po upečení som ju presunula do hrnca, zaliala horúcim vývarom a rozmixovala pomocou tyčového mixéra. Pred podávaním som na tanier pridala smotanu ako ozdobu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Polievka z pečenej mrkvy
Polievka z pečenej mrkvy je jedinečná pochúťka, ktorá prináša teplo a útulnosť do každého stola. Pečená mrkva, vďaka svojej karamelizácii, dodáva pokrmu bohatú a sladkú chuť. Polievka je jednoduchá na prípravu – stačí mrkvu piecť, následne ju rozmixovať s vývarom a ochutiť korením podľa chuti. Môžete pridať smotanu alebo kokosové mlieko pre krémovú textúru. Táto polievka je nielen chutná, ale aj zdravá, plná vitamínov a antioxidantov, ideálna pre chladné dni!
Tomáš Rohlena