Ragú z bravčového mäsa (na cestoviny, lasagne i iné)

V hrnci necháme maslo rozpustiť, pridáme olivový olej a akonáhle sa zahreje, krátko na ňom osmažíme nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a zeler.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mletého bravčového mäsa
150-200 ml červeného vína
120 g cibule
120 g mrkvy
120 g zeleru
30 g masla
4 lyžice olivového oleja
necelá lyžica paradajkového pretlaku
200 ml koncentrátu z paradajok (paradajkové sugo di pomodoro domácej výroby)
100 ml vývaru
Soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
V hrnci rozpustíme maslo a prilijeme olivový olej. Keď sa zahrejú, osmažíme na nich nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a zeler. Potom vmiešame približne 2 lyžice vývaru a pomaly varíme 10 až 15 minút.
Na zeleninovú vrstvu pridáme mleté mäso a počas varenia ho vareškou rozdrobníme, aby sa zbavilo hrudiek.
Nalijeme vývar a víno, necháme vyvariť a potom primiešame pretlak a salsu.
Zmes premiešame, pridáme soľ a korenie podľa chuti a necháme voľne variť asi 2 hodiny, kým nezhustne.
Cestoviny môžeme servírovať s ragú, tiež sa hodí do lasagní a môžeme ich podávať aj s zemiakovou kašou. Zvyšok ragú varíme dve hodiny pri teplote 100 °C, čím vytvoríme základ na ďalšie obedy.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Ragú z bravčového mäsa (na cestoviny, lasagne i iné)
Ragú z bravčového mäsa je delikátne jedlo, ktoré sa skvele hodí na cestoviny, lasagne alebo ako samostatné jedlo. Toto bohaté a aromatické jedlo sa pripravuje pomalým varením, čo umožňuje, aby sa chute dokonale prepojili. Bravčové mäso je mäkké a šťavnaté, zatiaľ čo omáčka je plná zeleniny a bylín. Ragú sa dá podávať s parmezánom a čerstvými bylinkami, čo dodáva jedlu na chuti. Perfektné pre rodinnú večeru!