Ragú z bravčového mäsa (na cestoviny, lasagne i iné)

Ragú z bravčového mäsa (na cestoviny, lasagne i iné)
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

V hrnci necháme maslo rozpustiť, pridáme olivový olej a akonáhle sa zahreje, krátko na ňom osmažíme nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a zeler.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g mletého bravčového mäsa
150-200 ml červeného vína
120 g cibule
120 g mrkvy
120 g zeleru
30 g masla
4 lyžice olivového oleja
necelá lyžica paradajkového pretlaku
200 ml koncentrátu z paradajok (paradajkové sugo di pomodoro domácej výroby)
100 ml vývaru
Soľ
mletý čierny korenie

Postup varenia podľa receptu

V hrnci rozpustíme maslo a prilijeme olivový olej. Keď sa zahrejú, osmažíme na nich nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a zeler. Potom vmiešame približne 2 lyžice vývaru a pomaly varíme 10 až 15 minút.

Na zeleninovú vrstvu pridáme mleté mäso a počas varenia ho vareškou rozdrobníme, aby sa zbavilo hrudiek.

Nalijeme vývar a víno, necháme vyvariť a potom primiešame pretlak a salsu.

Zmes premiešame, pridáme soľ a korenie podľa chuti a necháme voľne variť asi 2 hodiny, kým nezhustne.

Cestoviny môžeme servírovať s ragú, tiež sa hodí do lasagní a môžeme ich podávať aj s zemiakovou kašou. Zvyšok ragú varíme dve hodiny pri teplote 100 °C, čím vytvoríme základ na ďalšie obedy.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Ragú z bravčového mäsa (na cestoviny, lasagne i iné)

Ragú z bravčového mäsa je delikátne jedlo, ktoré sa skvele hodí na cestoviny, lasagne alebo ako samostatné jedlo. Toto bohaté a aromatické jedlo sa pripravuje pomalým varením, čo umožňuje, aby sa chute dokonale prepojili. Bravčové mäso je mäkké a šťavnaté, zatiaľ čo omáčka je plná zeleniny a bylín. Ragú sa dá podávať s parmezánom a čerstvými bylinkami, čo dodáva jedlu na chuti. Perfektné pre rodinnú večeru!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (35 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, konzervy, restovanie, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, bezlepkové, zavareniny, zavarené mäsové výrobky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Ragú z bravčového mäsa (na cestoviny, lasagne i iné).

Pridať komentár