Špagety s pečenou paprikou, paradajkami a feniklom
Očistíme cibuľu, fenikel a mrkvu a nakrájame ich na malé kocky. Paradajky sparíme, olúpeme a tiež ich pokrájame. Cesnak rozdrvíme nožom a jemne nasekáme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g špagiet
7 väčších paradajok
2 veľké červené papriky
260 g konzervy sekaných paradajok
3 polievkové lyžice paradajkového pyré
1 fenikel
2 mrkvy
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
čerstvo drvené chilli vločky
1 kávová lyžička feniklových semienok
1 kávová lyžička cukru
1,5 dcl zeleninového vývaru
hrsť čerstvej nasekanej bazalky pravé
soľ
olivový olej
Postup varenia podľa receptu
Očistíme cibuľu, fenikel a mrkvu a nakrájame ich na malé kúsky. Rajčatá najprv sparíme, potom ich olúpeme a taktiež nakrájame. Cesnak rozdrvíme nožom a jemne nasekáme.
Na olivovom oleji osmažíme cesnak, potom pridáme mrkvu, cibuľu a fenikel a všetko opekáme na nízkom ohni asi 10 minút. Následne pridáme nakrájané rajčatá, rajčatá z konzervy, feniklové semienka a rajčinové pyré.
Prilijeme vývar a varíme po dobu 15 minút. Na koniec pridáme lyžičku cukru, nasekanú bazalku a dochutíme soľou a chilli vločkami. Všetko dôkladne rozmixujeme tyčovým mixerom.
Papriky potrieme olivovým olejom a pečieme ich v rúre na 250°C v režime horúci vzduch-gril, kým nie je asi 60% vrchnej kože čiernej.
Papriky vyberieme, vložíme do mikrotenového vrecúška a necháme ich chvíľu zmäknúť. Očistíme ich od šupky a semien, potom ich nakrájame na prúžky. Tieto prúžky pridáme do rajčinovej zmesi.
Špagety uvaríme v slanej vode podľa pokynov, potom ich scedíme a zmiešame so zeleninou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Špagety s pečenou paprikou, paradajkami a feniklom
Špagety s pečenou paprikou, paradajkami a feniklom sú chutným a zdravým jedlom, ktoré poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Pečená paprika dodáva cestovinám bohatú a sladkú chuť, zatiaľ čo paradajky dodávajú sviežosť a kyslosť. Fenykl, so svojou jemnou anízovou príchuťou, výborne dopĺňa ostatné ingrediencie a pridáva extra vrstvu chuti. Toto jedlo je nielen lahodné, ale aj farebné a výživné. Kombinácia všetkých týchto surovín vytvára harmonické spojenie, ktoré je ideálne na obed alebo večeru.
Tomáš Rohlena