Špagety s pečenou paprikou, paradajkami a feniklom

Špagety s pečenou paprikou, paradajkami a feniklom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Očistíme cibuľu, fenikel a mrkvu a nakrájame ich na malé kocky. Paradajky sparíme, olúpeme a tiež ich pokrájame. Cesnak rozdrvíme nožom a jemne nasekáme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g špagiet
7 väčších paradajok
2 veľké červené papriky
260 g konzervy sekaných paradajok
3 polievkové lyžice paradajkového pyré
1 fenikel
2 mrkvy
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
čerstvo drvené chilli vločky
1 kávová lyžička feniklových semienok
1 kávová lyžička cukru
1,5 dcl zeleninového vývaru
hrsť čerstvej nasekanej bazalky pravé
soľ
olivový olej

Postup varenia podľa receptu

Očistíme cibuľu, fenikel a mrkvu a nakrájame ich na malé kúsky. Rajčatá najprv sparíme, potom ich olúpeme a taktiež nakrájame. Cesnak rozdrvíme nožom a jemne nasekáme.

Na olivovom oleji osmažíme cesnak, potom pridáme mrkvu, cibuľu a fenikel a všetko opekáme na nízkom ohni asi 10 minút. Následne pridáme nakrájané rajčatá, rajčatá z konzervy, feniklové semienka a rajčinové pyré.

Prilijeme vývar a varíme po dobu 15 minút. Na koniec pridáme lyžičku cukru, nasekanú bazalku a dochutíme soľou a chilli vločkami. Všetko dôkladne rozmixujeme tyčovým mixerom.

Papriky potrieme olivovým olejom a pečieme ich v rúre na 250°C v režime horúci vzduch-gril, kým nie je asi 60% vrchnej kože čiernej.

Papriky vyberieme, vložíme do mikrotenového vrecúška a necháme ich chvíľu zmäknúť. Očistíme ich od šupky a semien, potom ich nakrájame na prúžky. Tieto prúžky pridáme do rajčinovej zmesi.

Špagety uvaríme v slanej vode podľa pokynov, potom ich scedíme a zmiešame so zeleninou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Špagety s pečenou paprikou, paradajkami a feniklom

Špagety s pečenou paprikou, paradajkami a feniklom sú chutným a zdravým jedlom, ktoré poteší každého milovníka talianskej kuchyne. Pečená paprika dodáva cestovinám bohatú a sladkú chuť, zatiaľ čo paradajky dodávajú sviežosť a kyslosť. Fenykl, so svojou jemnou anízovou príchuťou, výborne dopĺňa ostatné ingrediencie a pridáva extra vrstvu chuti. Toto jedlo je nielen lahodné, ale aj farebné a výživné. Kombinácia všetkých týchto surovín vytvára harmonické spojenie, ktoré je ideálne na obed alebo večeru.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (37 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Taliansky
Tag: Zelenina, paradajky, cestoviny, restovanie, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, bezlepkové, pečenie, bezmäsité jedlá, náročné, náročný, vegetarianské, dusenie, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Špagety s pečenou paprikou, paradajkami a feniklom.

Pridať komentár