Vaječno - zemiaková polievka s kôprom

Najprv na masle osmažíme jemne nasekanú cibuľu, potom pridáme na kocky nakrájanú klobásu a chvíľu ju restujeme na miernom ohni, aby…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 zemiaky
4 vajcia natvrdo
1 menšia pikantnejšia klobása
1 malá cibuľa
1 kyslá smotana
kúsok masla ( cca 1,5 cm )
2 PL hladkej múky
cca 1 l vývaru alebo o trochu viac
čerstvý kôpor
soľ
Postup varenia podľa receptu
Najprv na masle osmažíme jemne nakrájanú cibuľu, potom pridáme nakrájanú klobásu na kocky a chvíľu restujeme na miernom ohni, aby sa uvoľnila chuť a šťava.
Posypeme múkou, premiešame a sautéujeme približne 2 minúty, potom prilievame studený vývar. Zvyšujeme teplotu a dôkladne premiešame.
Do hrnca dáme kocky zemiakov, osolíme ich a varíme, kým nezmäknú. Pri varení občas zamiešame, aby sa polievka vďaka múke neprichytávala, najmä na začiatku, neskôr už to nie je potrebné.
Na záver pridáme zahrievanú kyslú smotanu, ktorá nesmie byť studená, inak sa v polievke srazí. Najlepšie je najprv ju zmiešať s niekoľkými lyžicami horúcej polievky a potom ju pomaly vmiešavať do zvyšku polievky.
Iste, v tejto etape pridáme aj nakrájané vajcia.
Necháme zahriat, ochutíme a po zložení z ohňa pridáme nasekaný kôpor.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vaječno - zemiaková polievka s kôprom
Vaječno-zemiaková polievka s kôprom
Vaječno-zemiaková polievka s kôprom je tradičný český pokrm, ktorý očarí svojou jednoduchosťou a chuťou. Základ tvorí jemne varené zemiaky, ktoré sa zmiešajú s osviežujúcim kôprom a vajcom, pridávajúcim krémovitosť a výživnosť. Táto polievka je ideálna do chladnejších dní, kedy zahreje a poteší svojich strávnikov. Kôpor dodáva pokrmu nielen príjemnú vôňu, ale aj jedinečnú chuť, ktorá sa skvele dopĺňa so zemiakmi. Vyskúšajte ju ako rýchly a zdravý obed alebo večeru!