Veľkonočná nádivka

Veľkonočná nádivka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Blížiace sa veľkonoce v nás evokujú pripraviť si niečo dobré, jarné, veľkonočné. Napríklad veľkonočnú nádivku.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

petržlen
100 g slanina
4 ks pečivo - rožky
muškátový kvet
2 polievkové lyžice maslo
100 g slanina
strúhanka (na zahuštenie)
čierny korenie - mleté
1 hrsť žihľava - mladé listy
4 ks vajíčka
500 g údené mäso
0,5 l polotučné mlieko
soľ
nové korenie

Postup varenia podľa receptu

Obehnajte si záhradku a natrhajte si mladé lístky žihľavy a petržlen. Na doske si petržlen nakrájajte a odložte nabok. Medzitým si dajte uvariť údené mäso.

Na doske si nakrájajte na malé kúsky rohlíky a hotové údené mäso.

Do misy si vyklepnete vajíčka, prilievajte mlieko a šľahajte. Prisypte rohlíky, mäso a petržlen.

Pridajte sparené, nakrájané mladé žihľavy. Okořeňte. Predhrejte si rúru.

Vyndajte si vhodnú nádobu a potrite tukom (maslom). Obložte slaninou a nandejte nádivku.

Uhlaďte a pečte približne 40 minút.

Rozkrájajte a môžete servírovať. Dobrú chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Veľkonočná nádivka

Veľkonočná nádivka, známa tiež ako hlavička, je tradičné české jedlo pripravované počas Veľkej noci. Obsahuje zmes mäsa, zvyčajne údeného, a čerstvých alebo sušených byliniek, ako je žihľava či pažítka. Housky alebo rožky, pokrájané na kocky, tvoria základ nádivky, ktorú spája mlieko a vajcia. Na povrchu sa často vytvára chrumkavá kôrka, ktorá je výsledkom pečenia. Nádivka sa podáva ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu. Recepty sa líšia regionálne, ale všetky prinášajú známu kombináciu chutí jari.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Veľká noc
Tag: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Veľkonočná nádivka.

Pridať komentár