Zapečené zemiaky so slaninou

Zemiaky najprv povaríme aj so šupkou, poté ich necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame. Slaninu nakrájame na kocky a cibuľu rozkrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
800-1000 g zemiakov
6 vajec (3 uvarené natvrdo)
200 g anglickej slaniny
2 jarné cibuľky
1 veľká cibuľa
olivový olej
3 strúčiky cesnaku
morská soľ
pepř
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nakrájame.
Nakrájame slaninu na malé kocky, cibuľu rozpoli a nakrájame na tenké plátky, jarnú cibuľku na kolieska.
Varené vajcia nakrájame na plátky a všetko premiešame v pekáči.
Pridáme utretý cesnak, soľ, korenie a prípadne ďalšie korenie, potom všetko zalejeme olivovým olejom. Dôkladne premiešame, zalejeme tromi rozšľahanými vajciami a vložíme do rúry. Pečieme, kým nezíska zlatistú farbu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené zemiaky so slaninou
Zapečené zemiaky so slaninou sú obľúbeným jedlom, ktoré poteší nielen milovníkov zemiakov. Tento lahodný recept kombinuje jemnú chuť zemiakov s chrumkavou slaninou, čím vytvára dokonalú harmóniu chutí. Zemiaky sa obvykle nakrájajú na plátky, zmiešajú sa so smotanou, syrom a korením, potom sa pridá slanina. Následne sa všetko zapečie do zlatista v rúre. Výsledkom je sýte a chutné jedlo, ideálne na rodinné večere alebo oslavy. Podáva sa obvykle ako príloha alebo hlavný chod a určite si získa srdce každého stravníka.