Zeleninový vývar s rezancami alebo písmenkami

Polievka je základ, zvlášť keď urobíte zeleninový vývar, ktorý vás zahreje a zasýti najmä v chladnom počasí. Ak do nej pridáte zavárku...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 menšia cibuľa
1 mrkva
1 plátok zeleru
1/2 petržlenu
1 kúsok kapusty (môže byť aj ružičková)
niekoľko ružičiek karfiolu
1 kúsok zeleru
zelený hrášok
kukurica
soľ
3 guľôčky čierneho korenia
cestoviny (bezlepkové písmenká do polievky)
zelená petržlenová vňať
2 l vody
Postup varenia podľa receptu
Všetky zeleninové suroviny dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu iba olúpeme a prekrojíme na polovice.
Pridáme vodu, ľahko osolíme, privedieme k varu a pod pokrievkou varíme približne 20 minút.
Medzitým v hrnci uvaríme zavárku – buď rezance, alebo písmenká. Tie pridáme do vriacej osolenej vody a za občasného miešania ich varíme do mäkka (podľa inštrukcií výrobcu). Rezance obvykle potrebujú len pár minút, zatiaľ čo písmenká vyžadujú dlhšiu dobu varenia.
Potom odstránime guľôčky čierneho korenia a cibuľu, pridáme scezené rezance alebo písmenká, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a prípadne dosolíme podľa chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zeleninový vývar s rezancami alebo písmenkami
Zeleninový vývar s rezancami alebo písmenkami je chutné a výživné jedlo, ideálne pre každú príležitosť. Tento zdravý pokrm sa skladá z bohatého vývaru, ktorý je pripravovaný z čerstvej zeleniny, ako sú mrkva, zeler a petržlen. Jemné rezance alebo zábavné písmenká dodávajú pokrmu na textúre a výživovej hodnote. Je to obľúbená voľba nielen pre deti, ale aj dospelých, ktorí si chcú vychutnať ľahkú, ale uspokojivú polievku. Zeleninový vývar je tiež skvelým pomocníkom pri nachladnutí a ako pohodlné jedlo v chladných dňoch.