Zemiaková kaša pečená v slanine

Zemiaková kaša pečená v slanine
Doba prípravy: 5 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Ak zostane zemiaková kaša, naneste ju hustú na plátky slaniny, zarolujte ich a opečte na rozohriatom oleji, kým nebudú chrumkavé. Ako...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

zemiaková kaša
anglická slanina
olej

Postup varenia podľa receptu

Ak vám zostane nejaká zemiaková kaša, natrite ju silno na plátky slaniny, potom ich zrolujte a osmažte na horúcom oleji, kým nebudú chrumkavé. Ako prílohu podávajte zeleninový šalát.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiaková kaša pečená v slanine

Zemiaková kaša pečená v slanine je lahodným a sýtym jedlom, ktoré spája jemnosť zemiakovej kaše s chrumkavým kúzlom slaniny. Pripravená z hladkej zemiakovej kaše, ktorá je starostlivo ochutená soľou, korením a maslom, sa zvyčajne obalí na kúsky nakrájanou slaninou a zapečie do zlatista. Tento recept je obľúbený nielen ako príloha, ale aj ako hlavné jedlo s nádychom komfortnej kuchyne. Chrumkavá slanina dodáva krémovej kaši jedinečný kontrast a bohatú chuť, ktorá poteší každého gurmána.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (47 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: obed, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie, ostatné

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiaková kaša pečená v slanine.

Pridať komentár