Zemiakové placky z varených zemiakov
Zemiakové placky sa dajú jesť na sladko s makom alebo na slano s pečenou husou či škvarkami. Pečieme ich bez tuku a po upečení sú najlepšie...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 veľké zemiaky
5 lyžíc hladkej múky
soľ
Postup varenia podľa receptu
Ošúpeme zemiaky a uvaríme ich vo osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
Uvarené zemiaky jemne nastrúhame do misy, primiešame múku, osolíme a cesto spracujeme rukami.
Ak sa cesto bude prichytávať na ruky, prisypeme ešte trochu múky.
Jednoducho posypeme pracovnú plochu múkou. Odbierame kúsky cesta a pomocou rúk alebo valčeka vytvárame malé placky, ktoré pokladáme na múkou posypanú plochu.
Na platňu položíme teflónovú alebo liatinovú panvicu, zahrejeme ju a placky pečieme z oboch strán bez tuku.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové placky z varených zemiakov
Zemiakové placky z varených zemiakov sú obľúbeným jedlom, ktoré sa ľahko pripravuje a má výbornú chuť. Hlavnými ingredienciami sú varené zemiaky, múka a korenie, ktoré dohromady vytvárajú mäkkú a chutnú hmotu. Placky sa následne osmažia na panvici do zlatista, čím získajú chrumkavú kôrku. Môžu sa podávať samostatne alebo ako príloha k rôznej zelenine, mäsu či omáčkam. Tento pokrm je obľúbený nielen u detí, ale aj dospelých pre svoju jednoduchosť a využitie základných surovín.
Tomáš Rohlena