Zemiakovo - zelerové pyré

Zemiakovo - zelerové pyré
Doba prípravy: 40 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Očistíme zemiaky a zeler, nakrájame ich a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich scedíme, rozpučíme, pridáme maslo a pomaly prilievame horúce mlieko.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg zemiakov
1/2 zeleru (veľkého)
soľ
voda
100 g masla
mlieko (teplé)

(Pomer zemiakov a zeleru si každý môže upraviť podľa seba.)

Postup varenia podľa receptu

Očistíme zemiaky a zeler, nakrájame ich a dáme variť do osolenej vody.

Po uvarení slijeme, rozmačkáme, pridáme maslo a za stáleho miešania prilievame horúce mlieko, kým nezískame hladkú konzistenciu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakovo - zelerové pyré

Zemiakovo-celérkové pyré je lahodný a zdravý pokrm, ktorý kombinuje jemnú chuť zemiakov s aromatickým celérkom. Tento krémový prílohový pokrm je ideálny k mäsovým pokrmom alebo zeleninovým jedlám. Príprava je jednoduchá: stačí variť zemiaky a celér, potom ich rozmixovať s maslom a mliekom na hladké pyré. Pridaním byliniek, ako je napríklad pažítka alebo petržlen, možno dosiahnuť ešte zaujímavejšiu chuť. Zemiakovo-celérkové pyré je skvelou alternatívou k tradičnému zemiakovému pyré a osloví milovníkov zdravej výživy.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (40 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Prílohy
Tag: Zelenina, varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, do 30 minút, slovenská, bezlepkové, prílohy, zemiakové, jesenné, vegetarianské, zeleninové prílohy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakovo - zelerové pyré.

Pridať komentár