Zemiakovo - zelerové pyré

Očistíme zemiaky a zeler, nakrájame ich a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich scedíme, rozpučíme, pridáme maslo a pomaly prilievame horúce mlieko.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg zemiakov
1/2 zeleru (veľkého)
soľ
voda
100 g masla
mlieko (teplé)
(Pomer zemiakov a zeleru si každý môže upraviť podľa seba.)
Postup varenia podľa receptu
Očistíme zemiaky a zeler, nakrájame ich a dáme variť do osolenej vody.
Po uvarení slijeme, rozmačkáme, pridáme maslo a za stáleho miešania prilievame horúce mlieko, kým nezískame hladkú konzistenciu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakovo - zelerové pyré
Zemiakovo-celérkové pyré je lahodný a zdravý pokrm, ktorý kombinuje jemnú chuť zemiakov s aromatickým celérkom. Tento krémový prílohový pokrm je ideálny k mäsovým pokrmom alebo zeleninovým jedlám. Príprava je jednoduchá: stačí variť zemiaky a celér, potom ich rozmixovať s maslom a mliekom na hladké pyré. Pridaním byliniek, ako je napríklad pažítka alebo petržlen, možno dosiahnuť ešte zaujímavejšiu chuť. Zemiakovo-celérkové pyré je skvelou alternatívou k tradičnému zemiakovému pyré a osloví milovníkov zdravej výživy.