Zemiaky na paprike
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a varíme ich vo slanej vode. Zatiaľ si na masle osmahneme cibuľu, pridáme nakrájané klobásy a restujeme, kým...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 väčších zemiakov
2 klobásy
1 väčšia cibuľa
2-3 kyslé uhorky
2 vajcia natvrdo
1 PL mletej sladkej papriky
1 smotana alebo kyslá smotana (ako kto má rád)
maslo
2 PL hladkej múky
Postup varenia podľa receptu
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Medzitým na masle osmažíme cibuľu, pridáme nakrájané klobásy a restujeme, kým nezmäknú a nepustia šťavu. Posypeme paprikou a hladkou múkou a premiešame. Pridáme vývar zo zemiakov a dobre premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Nakoniec primiešame pokrájané uhorky, vajcia a zemiaky a nalejeme smotanu. Ešte asi 5 minút povaríme a ochutnáme podľa potreby.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiaky na paprike
Zemiaky na paprike sú tradičné jedlo, ktoré pochádza z českej a slovenskej kuchyne. Tento jednoduchý a chutný recept sa skladá zo zemiakov, ktoré sa varia v omáčke z papriky, cibule a korenia. Zemiaky na paprike sú obľúbené pre svoju sýtosť a výraznú chuť, ktorú dodáva sladká paprika. Jedlo je ideálne ako hlavný chod, ale tiež sa skvele hodí ako príloha. Môže sa podávať so kyslou smotanou alebo so slaninou, čo zvyšuje jeho obľúbenosť a variabilitu v domácej kuchyni.
Tomáš Rohlena