Bravčová kýta so zeleninou a klobásou

Jednoduchá mäsová zmes je vždy báječnou a rýchlou voľbou na obed alebo večeru. K kusom bravčového mäsa a rôznym druhom zeleniny pridáme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g bravčovej kýty
1 lyžica sadla (alebo oleja)
1 cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
soľ (podľa chuti)
čerstvo mleté korenie
1 maďarská klobása (pikantná)
1 červená paprika
1 biela paprika
5 cm pórku
2 listy bieleho kapusty
1 lyžica paradajkového pretlaku z tuby
1 lyžica paprikovej lahôdkovej pasty
horúca voda na podliatie
1 malá lyžička Solamylu podľa potreby
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame na kúsky veľkosti sústa alebo na tenké prúžky. Cibuľu rozrežeme, olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Do zahriatej hlbokej panvice pridáme tuk a osmahneme cibuľu.
Vsypeme mäso, osolíme a okoreníme, a potom restujeme, kým nezmäkne. Následne pridáme klobásu nakrájanú na kolieska.
Najprv umyjeme a nakrájame papriky na pásiky, kapustu na tenké prúžky, pór na kolieska a cesnak nasekáme. Akonáhle je mäso takmer mäkké, pridáme zeleninu a obe pasty, zalijeme horúcou vodou a dusíme počas 3 minút.
Ak je to nutné, zhusťujeme pomocou malej lyžičky Solamylu rozmíchaného v lyžici studenej vody. Privedieme k varu a potom odstavíme. Servírujeme s ryžou, cestovinami alebo pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčová kýta so zeleninou a klobásou
Vepřová kýta so zeleninou a klobásou je vynikajúci pokrm, ktorý spája šťavnaté mäso s výživnou zeleninou. Klobása dodáva jedlu jedinečnú chuť a arómu, zatiaľ čo zvyšok ingrediencií zabezpečuje pestrú škálu vitamínov a minerálov. Tento pokrm je obľúbený nielen pre svoju chutnosť, ale aj pre jednoduchú a rýchlu prípravu. Ideálne je servírovať ho s čerstvým chlebom alebo zemiakmi, čo z neho robí sýty a vyvážený obed či večeru.