Cukrové kapusty dusené
Ak máte na svojej záhrade stále veľa cukiet, určite oceníte ďalší spôsob, ako ich spracovať. Cuketové kapusta je chutná a predstavuje skvelú alternatívu…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 väčšie cukety
1 cibuľa
maslo
1 lyžica hladkej múky
cukor
ocot
kmín
soľ
Postup varenia podľa receptu
Cukety ošúpeme a ak ešte nemajú veľké semená, nastrúhame ich nahrubo. Pri väčších cuketách najprv vydlabeme semená pred strúhaním.
Nastrúhanú cuketu dáme do sitka, osolíme ju a necháme asi pol hodiny odkvapkať.
Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme lyžicu múky a rýchlo osmažíme. Potom pridáme cuketu, rascu, cukor a ocot podľa chuti.
Varíme maximálne 5 minút, aby cuketa zostala pevná a neprepadla sa.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cukrové kapusty dusené
Cuketové kapustové dusené je chutným a zdravým pokrmom, ktorý kombinuje čerstvú cuketu s klasickou kapustou. Tento recept sa ľahko pripravuje a je ideálny pre vegetariánske jedlá. Cuketa dodáva pokrmu jemnú textúru a sladkosť, zatiaľ čo kapusta poskytuje osviežujúcu chrumkavosť. Dusenie je ideálna metóda, ktorá zachováva výživové hodnoty zeleniny a zabezpečuje ich dokonalú chuť. Podávajte ako prílohu alebo ako samostatné jedlo, ktoré poteší celú rodinu. Zdravé, výživné a lahodné - to je cuketové kapustové dusené!
Tomáš Rohlena