Fazuľový guľáš s údeninou a žampiňónmi

Fazuľový guľáš s údeninou a žampiňónmi
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 35 minút
Porcie: 6

Pikantný fazuľový guláš síce vyžaduje viac úsilia a rôznych ingrediencií, ale výsledný pokrm vás prekvapí svojou bohatou chuťou. Je veľmi sýty…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g údenej slaniny
3 väčšie cibule
3 pikantnejšie klobásy
3 biele papriky
3 prelisované strúčiky cesnaku
7 stredne veľkých šampiňónov
1 kocka zeleninového bujónu (kto nepoužíva, tak vynechá)
1 snítka libečku
2 konzervy červených fazúľ v slanom náleve
2 zarovnané lyžice hladkej múky
1 zarovnaná lyžica sladkej papriky
1 lyžica sušenej majoránky
na špičku noža chilli alebo pálivej papriky
soľ
nasekaný libeček na dochutenie

Postup varenia podľa receptu

Zeleninu umyjeme a nakrájame - cibuľu na tenké polkruhy, šampiňóny na silnejšie plátky a papriky rozpólyme a nakrájame na širšie prúžky.

Špek nakrájame na malé kocky, klobásy pozdĺžne rozrežeme a potom ich nakrájame na širšie polkruhy. Fazule sceďíme a šťavu necháme na neskôr.

Do hlbokého hrnca vložíme slaninu a necháme ju mierne rozpustiť, potom pridáme klobásy a všetko osmažíme počas troch minút.

Pridáme cibuľu a restujeme ďalšie tri minúty. Následne do zmesi vložíme šampiňóny, nakrájané papriky, snítku libečku a bujón, všetko premiešame a necháme dusiť vo vlastnej šťave počas desiatich minút.

Medzitým zmiešame hladkú múku s paprikou a chilli v 200 ml fazuľového nálevu a 100 ml vody.

Do podušenej zmesi vmiešame fazule, pridáme pripravenú zálievku, cesnak prelisovaný v lisovači, všetko dôkladne premiešame a pri občasnom miešaní varíme na nízkom ohni počas 10 minút.

Na konci varenia pridáme majoránku rozdrvenú v dlaniach a nasekaný libeček.

Podľa preferencie pridáme soľ. Servírujeme s čerstvým chlebom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Fazuľový guľáš s údeninou a žampiňónmi

Fazuľový guláš s údeninou a hubami je sýty a lahodný pokrm, ktorý zahreje v chladnejších dňoch. Hlavnými ingredienciami sú biele fazuľe, kvalitná údenina a čerstvé huby, ktoré spoločne vytvárajú harmonickú chuť. Guláš sa pripravuje na pomalom ohni, čo mu dodáva bohatú a výraznú chuť. Tento pokrm je obľúbený nielen v domácnostiach, ale aj v slovenských reštauráciách, kde sa často podáva s čerstvým chlebom alebo chlebnými knedlíkmi. Fazuľový guláš je skvelou voľbou pre milovníkov vydatnej a chutnej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (79 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Strukoviny
Tag: Zelenina, fazuľa, strukoviny, huby, restovanie, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie, pikantné, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Fazuľový guľáš s údeninou a žampiňónmi.

Pridať komentár