Fazuľový guľáš s údeninou a žampiňónmi

Pikantný fazuľový guláš síce vyžaduje viac úsilia a rôznych ingrediencií, ale výsledný pokrm vás prekvapí svojou bohatou chuťou. Je veľmi sýty…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g údenej slaniny
3 väčšie cibule
3 pikantnejšie klobásy
3 biele papriky
3 prelisované strúčiky cesnaku
7 stredne veľkých šampiňónov
1 kocka zeleninového bujónu (kto nepoužíva, tak vynechá)
1 snítka libečku
2 konzervy červených fazúľ v slanom náleve
2 zarovnané lyžice hladkej múky
1 zarovnaná lyžica sladkej papriky
1 lyžica sušenej majoránky
na špičku noža chilli alebo pálivej papriky
soľ
nasekaný libeček na dochutenie
Postup varenia podľa receptu
Zeleninu umyjeme a nakrájame - cibuľu na tenké polkruhy, šampiňóny na silnejšie plátky a papriky rozpólyme a nakrájame na širšie prúžky.
Špek nakrájame na malé kocky, klobásy pozdĺžne rozrežeme a potom ich nakrájame na širšie polkruhy. Fazule sceďíme a šťavu necháme na neskôr.
Do hlbokého hrnca vložíme slaninu a necháme ju mierne rozpustiť, potom pridáme klobásy a všetko osmažíme počas troch minút.
Pridáme cibuľu a restujeme ďalšie tri minúty. Následne do zmesi vložíme šampiňóny, nakrájané papriky, snítku libečku a bujón, všetko premiešame a necháme dusiť vo vlastnej šťave počas desiatich minút.
Medzitým zmiešame hladkú múku s paprikou a chilli v 200 ml fazuľového nálevu a 100 ml vody.
Do podušenej zmesi vmiešame fazule, pridáme pripravenú zálievku, cesnak prelisovaný v lisovači, všetko dôkladne premiešame a pri občasnom miešaní varíme na nízkom ohni počas 10 minút.
Na konci varenia pridáme majoránku rozdrvenú v dlaniach a nasekaný libeček.
Podľa preferencie pridáme soľ. Servírujeme s čerstvým chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Fazuľový guľáš s údeninou a žampiňónmi
Fazuľový guláš s údeninou a hubami je sýty a lahodný pokrm, ktorý zahreje v chladnejších dňoch. Hlavnými ingredienciami sú biele fazuľe, kvalitná údenina a čerstvé huby, ktoré spoločne vytvárajú harmonickú chuť. Guláš sa pripravuje na pomalom ohni, čo mu dodáva bohatú a výraznú chuť. Tento pokrm je obľúbený nielen v domácnostiach, ale aj v slovenských reštauráciách, kde sa často podáva s čerstvým chlebom alebo chlebnými knedlíkmi. Fazuľový guláš je skvelou voľbou pre milovníkov vydatnej a chutnej kuchyne.