Hovädzí krk " COUNTRY "

Hovädzí krk " COUNTRY "
Doba prípravy: 120 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Hovädzie mäso zvinieme do tvaru valčeka a natrieme zmesou olivového oleja a korenia COUNTRY. Potom ho necháme odpočívať v chladničke, ideálne do druhého dňa.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg hovädzieho krku
korenie Country
1 plechovka svetlého piva (1/2 litru)
4 paradajky
2 cibuľa
2 kyslé uhorky
1 uvarené vajce
soľ
pepř
instantná jíška

Postup varenia podľa receptu

Hovädzie mäso zabalíme do tvaru valčeka a potrieme zmesou olivového oleja a korenia COUNTRY.

Necháme to odpočívať v chladničke, ideálne do nasledujúceho dňa.

Mokrú formu naplníme zmesou piva, cibule a paradajok a pridáme naložené mäso.

Pomaly varíme v rímskom hrnci asi 2 hodiny.

Po upečení odstránime povrazec z mäsa a nakrájame ho na plátky.

Šťavu pretlačíme a do nej primiešame dve jemne nakrájané kyslé uhorky a jedno uvarené vajce tiež nakrájané na jemno.

Omáčku zahustíme podľa potreby instantnou jíškou. Ako prílohu podávame ryžu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hovädzí krk " COUNTRY "

Hovädzí krk je vysoko cenenou ingredienciou v kuchyni Country. Vďaka svojmu bohatému mäsu a šťavnatosti je ideálny na pomalé varenie, dusenie alebo pečenie. Pri správnej príprave sa hovädzí krk rozpadá na vláknité kúsky, ktoré sa skvele hodia do rôznych pokrmov, ako sú guľáše alebo mäso s omáčkou. Je to pokrm, ktorý prináša bohatú chuť a teplo domova. Hovädzí krk sa často podáva s tradičnými prílohami, ako sú zemiaky alebo knedle, ktoré skvele dopĺňajú jeho plnú chuť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (35 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hovädzie mäso
Tag: hovädzie mäso, paradajky, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, slané, česká, ľahký, pečenie, marinovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hovädzí krk " COUNTRY ".

Pridať komentár