Hovädzie líčka na víne

Hovädzie líčka na víne
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 90 minút
Porcie: 4

Hovädzie líčka na prvý pohľad príliš neoslovujú. Zdeněk Pohlreich ich však preslávil svojím obľúbeným receptom s červeným vínom. Ide o...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

700 g hovädzích líčok (približná váha)
50 g slaniny
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
hovädzí vývar
200 ml kvalitného červeného vína
bobkový list
rozmarín
tymian
petržlenová vňať
hladká múka
sádlo
soľ
pepř

Postup varenia podľa receptu

Líčka nakrájame na väčšie kusy, osolíme ich, okoreníme a dôkladne obalíme v hladkej múke, potom ich vyprážame na sadle zo všetkých strán.

Mäso vyberieme a na tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu.

Mäso vrátime späť do hrnca, pridáme nakrájaný cesnak, bobkový list a zväzok byliniek. Potom všetko zalejeme vínom a vývarom a zakryté dusíme, kým mäso nezmäkne, čo zaberie približne 90 minút. Múka by mala pomôcť šťavu zahustiť.

Ak sa niekomu zdá šťava počas dusenia príliš riedka, môže opatrne primiešať 2 čajové lyžičky múky rozpustené v 100-150 ml studeného vývaru a nechať ju ešte chvíľu variť.

Servírujeme s zemiakovou kašou. Pred servírovaním je možné šťavu precediť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hovädzie líčka na víne

Hovädzie líčka na víne sú delikátny pokrm, ktorý si získava stále väčšiu popularitu. Tieto šťavnaté mäso sa pomaly varí v červenom víne s bylinkami a zeleninou, čo im dodáva bohatú chuť a jemnú textúru. Jedlo je ideálne na zimné večery, keď zahreje nielen telo, ale aj dušu. Podáva sa najčastejšie s zemiakovými alebo zeleninovými prílohami, ktoré skvele doplnia jeho intenzívnu chuť. Hovädzie líčka na víne sú skvelou voľbou pre milovníkov kvalitnej gastronómie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (37 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hovädzie mäso
Tag: hovädzie mäso, restovanie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, slané, česká, ľahký, zimné recepty, bylinky, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hovädzie líčka na víne.

Pridať komentár