Hovädzie plátky v marináde z cesnaku a oregana, pečené v rúre

Hovädzie plátky dôkladne umyjeme. Prelisujeme cesnak. Na prípravu marinády zmiešame olivový olej, soľ, prelisovaný cesnak a oregano. Plátky potrieme touto marinádou a...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 plátky hovädzieho mäsa (mala som minútkové steaky)
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ
oregano
Postup varenia podľa receptu
Hovädzie plátky dôkladne opláchneme. Cesnak utremo. Na prípravu marinády zmiešame olivový olej, soľ, utretý cesnak a oregano.
Plátky potrieme marinádou a uložíme ich do pekáča alebo zapekacej misy. Prebytočnú marinádu nalejeme na plátky. Necháme marinovať niekoľko hodín, ideálne cez noc.
Na plátky nalejeme trochu vody. Potom umiestnime pekáč alebo zapekaciu misu do rúry predhriatej na približne 180 stupňov a pečieme, kým mäso nezmäkne. Ak je to potrebné, pridáme ďalšiu vodu.
Po približne pol hodine pečenia zakryjeme jedlo viečkom alebo alobalom, aby sa kusy nepripálili.
Servírujeme s zemiakmi alebo ryžou a zeleninovým šalátom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hovädzie plátky v marináde z cesnaku a oregana, pečené v rúre
Hovädzie plátky v marináde z cesnaku a oregana sú výnimočným pokrmom, ktorý poteší všetkých milovníkov mäsa. Pred pečením sa mäso namarinováva v aromatickej zmesi cesnaku, oregana a ďalších korenín, čo mu dodáva intenzívnu vôňu a chuť. Pečenie v rúre zabezpečuje, že plátky zostanú šťavnaté a mäkké. Tento pokrm sa skvele hodí ako hlavné jedlo a môžete ho podávať s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad s zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.