Hovädzie plátky v marináde z cesnaku a oregana, pečené v rúre

Hovädzie plátky v marináde z cesnaku a oregana, pečené v rúre
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Hovädzie plátky dôkladne umyjeme. Prelisujeme cesnak. Na prípravu marinády zmiešame olivový olej, soľ, prelisovaný cesnak a oregano. Plátky potrieme touto marinádou a...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 plátky hovädzieho mäsa (mala som minútkové steaky)
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ
oregano

Postup varenia podľa receptu

Hovädzie plátky dôkladne opláchneme. Cesnak utremo. Na prípravu marinády zmiešame olivový olej, soľ, utretý cesnak a oregano.

Plátky potrieme marinádou a uložíme ich do pekáča alebo zapekacej misy. Prebytočnú marinádu nalejeme na plátky. Necháme marinovať niekoľko hodín, ideálne cez noc.

Na plátky nalejeme trochu vody. Potom umiestnime pekáč alebo zapekaciu misu do rúry predhriatej na približne 180 stupňov a pečieme, kým mäso nezmäkne. Ak je to potrebné, pridáme ďalšiu vodu.

Po približne pol hodine pečenia zakryjeme jedlo viečkom alebo alobalom, aby sa kusy nepripálili.

Servírujeme s zemiakmi alebo ryžou a zeleninovým šalátom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hovädzie plátky v marináde z cesnaku a oregana, pečené v rúre

Hovädzie plátky v marináde z cesnaku a oregana sú výnimočným pokrmom, ktorý poteší všetkých milovníkov mäsa. Pred pečením sa mäso namarinováva v aromatickej zmesi cesnaku, oregana a ďalších korenín, čo mu dodáva intenzívnu vôňu a chuť. Pečenie v rúre zabezpečuje, že plátky zostanú šťavnaté a mäkké. Tento pokrm sa skvele hodí ako hlavné jedlo a môžete ho podávať s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad s zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hovädzie mäso
Tag: hovädzie mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pečenie, marinovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hovädzie plátky v marináde z cesnaku a oregana, pečené v rúre.

Pridať komentár