Ľahké zeleninové rizoto

Ryžu uvaríme v osolenej vode s maslom, kari korením, bobkovým listom a cibuľou. Papriky nakrájame na tenké prúžky a rajčiny na polmesiace. Na panvici typu wok...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
10 dkg basmati ryže
1 lyžička korenia Indické kari
1 lyžica masla
1/2 cibule
bobkový list
1/2 bielej papriky
1/2 oranžovej papriky
6 koktailových rajčiniek
hrsť mrazených zelených fazuliek
1/2 kocky Knorr
2 lyžice oleja
2 dl bieleho vína
Postup varenia podľa receptu
Ryžu uvaríme vo vode s maslom, kari, soľou, bobkovým listom a cibuľou. Papriky nakrájame na prúžky a rajčiny na polmesiace.
Na wok panvici na oleji osmažíme papriky, potom pridáme mrazené fazuľky, prisypeme Knorr a podlejeme vínom. Po chvíli miešania pridáme rajčiny a dusíme, kým zelenina nezmäkne.
Na konci všetko dôkladne premiešame. Môžeme to hneď servírovať napríklad posypané nastrúhaným syrom, alebo ako prílohu k mäsu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Ľahké zeleninové rizoto
Ľahké zeleninové rizoto je skvelou voľbou pre milovníkov zdravého stravovania. Toto chutné jedlo kombinuje čerstvú zeleninu, ako sú papriky, cukety a hrášok, s jemnou ryžou, ktorá absorbuje všetky prírodné chute. Príprava rizota je jednoduchá a rýchla, ideálna pre rýchly obed alebo večeru. Doplňte ho bylinkami, ako je bazalka alebo petržlen, pre zvýraznenie chuti a osvieženie. Ľahké zeleninové rizoto je zároveň výborným zdrojom vitamínov a minerálov, ktoré podporia vaše zdravie.