Lečo s klobásou a šošovkou

Šošovicu ponoríme do teplej vody na dve hodiny. Klobásy nakrájame na tenké plátky a cibuľu na malé kocky. Cibuľu osmažíme do zlatista, potom pridáme klobásy a...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 balíček šošovice
1 veľká sklenica leča alebo Tompy
2 paprikové klobásy
veľká cibuľa
korenenie - oregano
tymian
bobkový list
čierne korenie
soľ
olej
Postup varenia podľa receptu
Šošovicu necháme v teplej vode počas dvoch hodín.
Klobásy nakrájame na tenké plátky a cibuľu na malé kocky.
Cibuľu osmažíme do zlatohneda, pridáme klobásy a restujeme ich zhruba 5 minút, potom pridáme lečo a dusíme asi 10 minút.
Medzitým pripravíme šošovicu s korením, kým nebude mäkká.
Na záver všetko spojíme.
Ako prílohu si dávame chlieb. Prajeme dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Lečo s klobásou a šošovkou
Lečo s klobásou a šošovkou je chutné a výživné jedlo, ktoré sa skvele hodí na každodenný obed alebo večeru. Kombinácia papriky, paradajok a klobásy je doplnená pěstí šošovky, ktorá dodáva jedlu cenné živiny a vlákninu. Toto jedlo je nielen lahodné, ale aj jednoduché na prípravu, čo ho robí ideálnym pre zábavné varenie s rodinou či priateľmi. Lečo s klobásou a šošovkou si zamilujete vďaka jeho bohaté chuti a farebnej prezentácii na tanieri.