Hrachová kaša s mrkvou a libečkom

Hrachová kaša s údeným mäsom je typickým jedlom českej domácej kuchyne. Skúste ju pripraviť inak, pridajte mrkvu a libeček a premiešajte s kúskami údeného mäsa.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g žltého rozdeleného hrachu
250-300 g údeného mäsa
2 mrkvy
1 veľká cibuľa
3 snítky libečka
2 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
4 guľôčky nového korenia
1 plátok sadla
1/2-1 čajová lyžička soli
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Hrach dôkladne prepláchneme, zalejeme vodou, pridáme korenie bez soli a nasekaný cesnak, potom varíme približne 20 minút, kým nie je polomäkký.
Mrkvu je treba olúpať, umyť a nahrubo nastrúhať. Údené mäso nakrájame na malé kocky a snítky libečku zviažeme dohromady. Všetky ingrediencie pridáme k hrache a varíme, kým nie je mäkký, približne 15 minút.
Na konci varenia už len sledujeme, miešame a podlievame podľa potreby. Kaša sa nezahustí ani nebude mixovaná, takže by mala byť hustejšia. Nakoniec vyberieme korenie a libeček z hrnca a ochutíme kašu soľou a korením.
Cibuľu olúp a jemne nakrájaj. Na sadle ju osmaž do zlatista a pridaj do kaše, alebo ju nech ako posýpku. Podávaj s chlebom a nakladanými uhorkami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hrachová kaša s mrkvou a libečkom
Hrachová kaša s mrkvou a libečkom je tradičné české jedlo, ktoré poteší svojou jednoduchosťou a chuťou. Hrách je bohatý na bielkoviny a vlákninu, čo prispieva k zdravej výžive. Mrkva dodáva kaši príjemnú sladkosť a živiny, zatiaľ čo libeček, aromatická bylinka, obohacuje pokrm o špecifickú chuť. Toto jedlo sa často podáva ako príloha alebo samostatné jedlo a je obľúbené predovšetkým v zimných mesiacoch. Hrachová kaša s mrkvou a libečkom je tak nielen výživná, ale aj lahodná voľba pre každého milovníka domácej kuchyne.