Hrachová kaša s mrkvou a libečkom

Hrachová kaša s mrkvou a libečkom
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 35 minút
Porcie: 3

Hrachová kaša s údeným mäsom je typickým jedlom českej domácej kuchyne. Skúste ju pripraviť inak, pridajte mrkvu a libeček a premiešajte s kúskami údeného mäsa.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g žltého rozdeleného hrachu
250-300 g údeného mäsa
2 mrkvy
1 veľká cibuľa
3 snítky libečka
2 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
4 guľôčky nového korenia
1 plátok sadla
1/2-1 čajová lyžička soli
mletý čierny korenie

Postup varenia podľa receptu

Hrach dôkladne prepláchneme, zalejeme vodou, pridáme korenie bez soli a nasekaný cesnak, potom varíme približne 20 minút, kým nie je polomäkký.

Mrkvu je treba olúpať, umyť a nahrubo nastrúhať. Údené mäso nakrájame na malé kocky a snítky libečku zviažeme dohromady. Všetky ingrediencie pridáme k hrache a varíme, kým nie je mäkký, približne 15 minút.

Na konci varenia už len sledujeme, miešame a podlievame podľa potreby. Kaša sa nezahustí ani nebude mixovaná, takže by mala byť hustejšia. Nakoniec vyberieme korenie a libeček z hrnca a ochutíme kašu soľou a korením.

Cibuľu olúp a jemne nakrájaj. Na sadle ju osmaž do zlatista a pridaj do kaše, alebo ju nech ako posýpku. Podávaj s chlebom a nakladanými uhorkami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hrachová kaša s mrkvou a libečkom

Hrachová kaša s mrkvou a libečkom je tradičné české jedlo, ktoré poteší svojou jednoduchosťou a chuťou. Hrách je bohatý na bielkoviny a vlákninu, čo prispieva k zdravej výžive. Mrkva dodáva kaši príjemnú sladkosť a živiny, zatiaľ čo libeček, aromatická bylinka, obohacuje pokrm o špecifickú chuť. Toto jedlo sa často podáva ako príloha alebo samostatné jedlo a je obľúbené predovšetkým v zimných mesiacoch. Hrachová kaša s mrkvou a libečkom je tak nielen výživná, ale aj lahodná voľba pre každého milovníka domácej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (35 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Strukoviny
Tag: Zelenina, strukoviny, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, bezlepkové, jesenné, zimné recepty, bylinky, hrach

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hrachová kaša s mrkvou a libečkom.

Pridať komentár